24 februari 2012 In de media

Marcus Pedersen: ‘ Dit is beste voor iedereen’

Marcus Pedersen is blij dat hij de komende vier maanden voetbalt bij Valerenga IF in zijn va­derland Noorwegen. „Dit is het beste voor iedereen”, zegt de 21-ja­rige aanvaller van Vitesse, die op huurbasis vertrekt uit Arnhem.
De Noorse spits had bij Vitesse weinig uitzicht op speeltijd. Vorige maand rook Pedersen zijn kans bij Vitesse, toen aanvalsleiderWilf­ried Bony met Ivoorkust actief was op de Afrika Cup. „Ik heb toen drie wedstrijden gespeeld, maar ging daarna weer uit het team”, aldus Pedersen. „Dat ik nu naar Valerenga ga, dat is beter voor mij en beter voor Vitesse. Ik ben jong, moet wedstrijden spelen en scoren.”

Pedersen kwam aan het begin van het seizoen 2010- 2011 naar Vitesse, dat hem overnam van het Noorse Strømsgodset IF. „Toen was Vale­renga IF ook al geïnteresseerd, maar ik wilde naar het buiten­land”, aldus Pedersen, die in Arn­hem goede wedstrijden speelde, vijf keer scoorde in 25 competitie­duels, maar nimmer de status van onomstreden aanvalsleider kon verwerven.

„ Ik heb veel blessures gehad en dan is het lastig terug te komen”, zoekt hij zelf naar een verklaring.

„ Ik heb altijd hard gewerkt. Ze kunnen niet zeggen dat ik niet honderd procent heb gegeven. Bij Valerenga zal ik wedstrijden gaan spelen, zodat ik met wedstrijdrit­me terugkom bij Vitesse.”

Zijn contract bij Vitesse loopt door tot medio 2014. Valerenga heeft geen optie tot koop. „Dat wil­de ik niet”, zegt Pedersen, die in principe dus per 1 juli terugkeert in Arnhem. „Ik kan niet zeggen of dat ook zeker gebeurt. Als andere clubs me willen, dan kunnen ze me bij Valerenga zien spelen.”

Gelderlander

Hoofdsponsor: