4 december 2010 In de media

Marcus Pedersen: en dat is vier

Marcus Pedersen scoorde gis­teravond zijn vierde goal voor Vitesse. En zijn vierde als invaller. ‘Maar ik wil me zelf niet in het team praten’.

Ruim tien minuten had Marcus Pedersen gistera­vond in Euroborg tegen FC Groningen nodig om zijn doelpuntje mee te pikken voor Vitesse. Zijn geweldige volley - na een speels ‘ wippertje’ van Ne­manja Matic - kon qua schoonheid wedijveren met de schitterende 3-0 van Petter Andersson. „Het was een mooie goal maar niet één die telt”, vond de doelpuntenma­ker, die 23 minuten in het veld had gestaan in een wedstrijd die uitein­delijk terecht maar met wat geflat­teerde cijfers verloren ging: 4-1. Pedersen kwam er pas in bij een 3- 0 achterstand. Vanaf de kant had hij wel gezien dat er iets ontbrak in de ploeg. „Ik vond dat er geen war-instinct was op het veld, geen killersmentaliteit in de duels en dat heb je wel nodig. En er was te weinig coaching, voetballen is een teamsport, je moet praten met el­kaar. Ik vond dat dat er niet was, maar ik stond niet in het veld, dus ik weet ook niet alles wat er mis ging”, sprak de Noorse spits gister­avond ver na afloop van de eerste nederlaag onder het bewind van de nieuwe coach Albert Ferrer.

Die hield de beoogde doelpunten­maker van Vitesse andermaal op de bank. Met zijn vierde goal, alle gescoord als invaller, schopte de jonge spits zichzelf ondanks zijn spaarzame speeltijd wel tot topsco­rer van Vitesse op precies de helft van de competitie: hij maakte al weer zijn vierde.
Pedersen verloor zijn basisplaats na een matig optreden tegen Hera­cles aan Wiljan Pluim. „ Als de trai­ner Wiljan (Pluim,red.) beter vindt, stelt hij hem op. Ik kan niet anders doen dan hard werken en wachten op mijn kans. Ik ben een spits en ik moet scoren, ik wil me niet het elftal in praten”, reageerde Pedersen, die tegen Groningen nog wel een tweede goal in gedach­ten had, maar zich bij een vrije trap liet wegsturen door Dalibor Stevanovic. „ Dado was eerder bij de bal en Dado is ouder”, glimlach­te Pedersen. „Ik dacht als hij hem wil nemen, neem hem dan maar.”

Pedersen wilde de grote nederlaag niet zien als een breuk in het nieu­we vertrouwen bij Vitesse. „Nee, ik denk wel dat we vooruitgang boeken. Er wordt goed getraind, we hebben plezier op de training en je ziet dat we beter voetballen. We wilden vandaag verder gaan op de weg van de laatste twee wed­strijden, maar dat lukte niet. Gro­ningen zette ons vast, het is ook geen makkelijke wedstrijd, uit te­gen Groningen”, wist Pedersen.
„Het is allemaal anders geworden onder nieuwe training. Er is veel concurrentie, iedereen kan spelen, dat is goed”, zei Pedersen, die de grote hoeveelheid wisselingen on­der Ferrer, die voluit lijkt te experi­menteren met zijn ploeg, niet als een probleem wil ervaren. „ Er zijn veel wisselingen, maar dat is niet erg. En iedereen die niet speelt, is teleurgesteld, dat ben ik nu ook.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: