16 oktober 2010 In de media

Marcus Pedersen speelt maandag in Jong Vitesse

Marcus Pedersen zit zon­dag 24 oktober voor de eerste keer in de selectie van Vitesse, bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Dat verklaarde de nieuwe spits van de Arnhemse club gistermid­dag na de ochtendtraining. „De wedstrijd van volgende week, dan zit ik bij de groep”, zei de 20-jarige Noor.

Pedersen is een van de aankopen van clubpresident Merab Zjorda­nia, maar de Noorse aanvaller kwam in augustus met een liesbles­sure naar Arnhem. Pedersen is overgenomen van Strømsgodset IF en moet bij Vitesse voor de doel­punten zorgen. In 49 competitie­wedstrijden voor de Noorse clubs Hamarkameratene en Strømsgod­set IF scoorde hij in totaal 18 keer.

Maandag zal Pedersen meedoen met Jong Vitesse. Vitesse acht hem nog niet wedstrijdfit voor het duel met Roda JC, morgen in Kerkrade. Ook de langdurig geblesseerden Kevin van Diermen, Rogier Mol­hoek en Sinan Kaloglu zijn niet van de partij.

Vitesse kijkt uit naar de entree van Pedersen, aangezien de huidige se­lectie van trainer Theo Bos een echte afmaker ontbeert. Zo staat de Turkse spits Sinan Kaloglu nog tot de winterstop buitenspel na een knieoperatie ( kruisband) en zijn de offensieve spelers Lasse Nilsson en Wiljan Pluim geen ech­te nummers negen. Dat geldt ook voor Davy Pröpper, maar de Arn­hemse jeugdinternational is mor­gen tegen Roda JC toch opnieuw de diepste aanvaller. „Ik vind dat hij het niet zo slecht heeft gedaan tegen Willem II en ik heb niet het gevoel dat anderen het op dit mo­ment beter doen”, zo legt Bos zijn keuze uit.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: