1 oktober 2010 In de media

Marcus Pedersen hoopt op Roda JC-uit

Marcus Pedersen is op de weg terug. Hij is trainingsfit en werkt aan zijn conditie. Tegen Roda JC hoopt hij hij bij de selectie te zijn en speelminuten te krijgen. ‘I am eager and ready for it’.

 

De Vitesse-spits stelde zich in Supportershome Monnikenhuize voor aan de Vitesse-fans. De Nederlandse competitie met zijn technisch spel, het mooie stadion en een club die zich opmaakt om de aansluiting met de top te gaan maken, waren redenen voor de twintigjarige Noorse spits om voor Vitesse te kiezen. Hij tekende voor vier jaar in Arnhem.

'Ik verblijf nu nog met mijn vriendin in een hotel, maar hoop binnenkort een huis in Arnhem te betrekken. Vijf minuten van het stadion, dus dat is prima verzorgd.'

Zijn start in Arnhem viel hem niet tegen. 'Ik ben hier prima ontvangen en heb het naar mijn zin. Jammer van de blessure, maar een groot compliment aan de fysio, dat zij mij zo snel weer fit hebben gekregen. Het is nu een kwestie van veel trainen en wedstrijdfit worden. Ik ben er mentaal klaar voor, maar mag van de medische staf nog niet. Mijn conditie moet eerst op peil zijn. Persoonlijk mik ik op Roda JC-uit.'

Wat hij voor Vitesse.nl en De Gelderlander niet wilde vertellen, deed hij wel voor de aanwezige Vitesse-supporters in het supportershome. 'Ik ga minimaal vijftien goals maken voor Vitesse', vertelde de Noor gedecideerd.

De wedstrijd tegen Willem II was ook voor hem een tegenvaller. 'Het spel was te slordig en wij maakten de kansen niet af. Willem II beperkte zich puur tot verdedigen en als je dan het baltempo te laag houdt, wordt het moeilijk.' Gevraagd of Vitesse vandaag een Pedersen miste: 'I guess so', antwoorde het Vitesse-talent met pretoogjes.

Hij was zichtbaar in zijn nopjes met de spreekkoren die hij al gelijk kreeg, in Supportershome Monnikenhuize. 'F*cking good supporters!', was zijn kernachtige mening.

Nemanja Matic liet als Vitesse Man of the Match verstek gaan, tot grote teleurstelling van de Vitesse-supporters.

Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: