26 augustus 2010 In de media

Marcus Pedersen moet spits van Vitesse worden

Vitesse-eigenaar Merab Jordania heeft Marcus Pedersen op het oog om de positie van spits in te vullen. Een eerste bod was niet toereikend.

Vitesse deed een eerste poging Pedersen los te weken bij Strømsgodset IF. Een aanvangsbod van de Arnhemmers is inmiddels door de Noren afgewezen, maar de twee clubs zijn nog volop in onderhandeling over de overgang van de aanvaller.

Pedersen is bezig aan zijn tweede seizoen bij Strømsgodset IF. De twintigjarige aanvaller scoorde voor zijn clubs in totaal zeventien keer in veertig wedstrijden. Op zestienjarige leeftijd was hij op proef bij het Engelse Liverpool, en sinds vorig jaar is hij de eerste spits van Jong Noorwegen.

Pedersen zelf heeft aangegeven wel interesse te hebben in een overgang naar de Eredivisie. Ook voor de komst van Jordania legde de clubleiding van Vitesse de prioriteit bij het zoeken naar een spits, omdat het de huidige selectie aan doelpuntenmakers ontbreekt.

Mocht Vitesse erin slagen Pedersen naar Arnhem te halen, dan is hij de vijfde aanwinst sinds de komst van Jordania. Eerder werden Slobodan Rajkovic, Nemanja Matic, Matej Delac (allen Chelsea) en Ismail Aissati (Ajax) aan de selectie toegevoegd. Vitesse heeft ook nog interesse in Miralem Sulejmani van Ajax.

VI.nl

Hoofdsponsor: