18 oktober 2010 In de media

Marcus Pedersen scoort voor (Jong) Vitesse

Aankoop Marcus Pedersen heeft maandagavond in zijn eerste wedstrijd voor Vitesse meteen gescoord. De Noorse aanvaller maakte de openingstreffer van Jong Vitesse in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Twente.

Het doelpunt uit een volley viel in de beginfase en was goed voor de 1-0. Die stand stond na een uur spelen nog altijd op het scorebord, het tijdstip waarop Pedersen werd vervangen door Ted Heijckmann. Het duel is om 20.15 uur afgelopen.

Pedersen is een van de aankopen van clubpresident Merab Zjordania, maar de Noorse aanvaller kwam in augustus met een liesblessure naar Arnhem. Hij is overgenomen van Strømsgodset en moet bij het schotloze Vitesse voor de doelpunten zorgen. In 49 competitieduels voor de Noorse clubs Hamarkameratene en Strømsgodset IF scoorde hij in totaal 18 keer.

Pedersen zit komende zondag 24 oktober waarschijnlijk voor het eerst bij de selectie van Vitesse, bij de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

Winst Beloften, Pedersen scoort eerste treffer

Marcus Pedersen had maandagavond 18 oktober zprecies elf minuten nodig om zijn eerste doelpunt in Arnhemse dienst te scoren. De Beloften zegevierden uiteindelijk met 3-2 tegen Jong FC Twente.

Pedersen maakte voorin het aanvalskoppel compleet met Lasse Nilsson als medespeler. Het duurde niet lang voordat de aanwezige toeschouwers zijn eerste treffer in het shirt van Vitesse mochten aanschouwen. Na een prachtige actie van Nilsson schoot de Noor in de zestien meter de bal koeltjes achter de Twentse doelman: 1-0.

Lasse Nilsson zelf had voor rust de 2-0 op zijn schoen, maar hij schoot niet zuiver genoeg. De gasten uit Enschede waren in de eerste 45 minuten tweemaal gevaarlijk. Beide keren was het linksbuiten Ola John waar de dreiging vandaag kwam. In de eerste fase van de tweede helft waren beide ploegen uiterst trefzeker: 4 doelpunten in 15 minuten spelen.

In de 51e minuut soleerde de weer dreigend spelende Genaro Snijders naar 2-0, maar vijf minuten later maakte spits Flamur Kastrati de aansluitingstreffer. De 3-1 kwam in de 61e minuut van het hoofd van Gino Felixdaal. De verdediger kopte een scherpe vrije trap van Laryea Kingston goed binnen. Niet veel later kwam FC Twente weer terug na een treffer van Pennanen: 3-2.

In de laatste fase van de wedstrijd zocht FC Twente naar de 3-3, maar mede door een tweetal goede reddingen van doelman Delac ging de winst naar Vitesse/AGOVV. In Gendt keken onder meer Nemanja Matic, Dalibor Stevanovic en Davy Pröpper naar de verrichtingen van de ploeg van Gerry Hamstra.

Jong Vitesse/AGOVV - Jong FC Twente 3-2
1-0 Pedersen '11; 2-0 Snijders '51; 2-1 Kastrati '56; 3-1 Felixdaal '61, 3-2 Pennanen'65