15 november 2010 In de media

Marcus Pedersen streeft eerst naar tien treffers

Marcus Pedersen heeft gis­termiddag in Venlo een duidelijk signaal afgegeven richting Albert Ferrer, de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse.

De 20-jarige aanvaller uit Noorwegen stond net acht mi­nuten in het veld, toen hij binnen twee minuten twee keer toesloeg (1-3 en 1-4).

„ Zo’n goede wedstrijd als vandaag hebben we als team nog niet eer­der gespeeld”, stelde Pedersen in De Koel. „ Morgen (vandaag, red.) is de eerste dag met Ferrer, van­daag hebben als ploeg een nieuwe start gemaakt. Ik hoop dat ik de trainer heb overtuigd.”

Pedersen kwam na 77 minuten in het veld voor Wiljan Pluim. Hij had zich zitten te verbijten op de bank, erkende de van Strømsgodset IF overgekomen spits. „ Ik zat op de bank, we mis­ten veel kansen, dat was shit. Het is niet goed op de bank te zitten. Ik ben nog nooit reserve geweest.” Pedersen stelde na zijn slepende liesblessure eindelijk honderd pro­cent fit te zijn. „Ik weet niet waar­om ik niet in de basis stond. Is ook niet belangrijk. Ik wacht op de nieuwe trainer. En ben blij dat ik mezelf vandaag kon laten zien.”

Wat weet hij eigenlijk van Ferrer? „ Ik heb hem nooit zelf zien voet­ballen, want toen was ik nog te klein”, lachte Pedersen „Maar hij is van Barcelona, dus is hij goed. ” Ferrer wil 4-3-3 gaan spelen met Vitesse, in plaats van het huidige 4-2-3-1. „Bij mijn club in Noorwe­gen speelden we ook 4-3-3”, aldus Pedersen. „Het maakt me niet uit welk systeem we spelen. Ik wil sco­ren. Ik ben spits, mijn taak is het maken van doelpunten. Daar gaat het om.”

Gisteren maakte hij twee echte spitsengoals, vrij voor de doelman. „Nee, dat is niet mijn specialiteit. Mijn specialiteit is afronden na een voorzet van de zijkant”, aldus Pedersen, die in drie invalbeurten al drie keer heeft gescoord in de eredivisie. Hoe vaak hij dit seizoen zal scoren? „Meer dan tien”, zei Pe­dersen. „ En daarna zal ik zeker streven naar meer.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: