12 augustus 2011 In de media

Marko Meerits wil met zijn handen spreken

Marko Meerits maakte vorige week zondag zijn eerste minuten in het eerste elftal van Vitesse. In de uitwedstrijd bij ADO Den Haag verving hij na 21 minuten de geblesseerd uitgevallen Eloy Room. Morgen maakt hij thuis tegen VVV-Venlo zijn debuut in de basis.
“De Nederlandse clubs en competitie zijn nog relatief onbekend voor mij. Vorige week in Den Haag heb ik echter al gezien dat het niveau hier hoger ligt dan in Estland,” vertelt Meerits. “We hebben met de groep onder meer beelden bekeken van VVV-FC Utrecht, dus we weten wat we kunnen verwachten.”

Afgelopen dinsdag oefende Meerits met Estland <21 tegen Azerbeidjaan <21. Zijn ploeg verloor de wedstrijd na een 1-0 voorsprong uiteindelijk met 1-3. Gister meldde de negentienjarige doelman zich weer op Papendal. “Ik zit nu vijf weken bij Vitesse en heb mij inmiddels aardig gesetteld in Arnhem.” Sinds zijn debuut vorige week is er de nodige aandacht voor de jonge doelman. Meerits blijft er rustig onder en legt zijn focus op de eerste wedstrijd in GelreDome. “Ik heb niet veel woorden nodig en spreek liever met mijn handen,” reageert Meerits na afloop van de laatste training voor de wedstrijd. “De supporters kijken uit naar de eerste thuiswedstrijd en ik ook.”

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: