14 juli 2021 In de media

Markus Schubert opvolger van Remko Pasveer bij Vitesse

Markus Schubert mag zich officieel de nieuwe doelman van Vitesse noemen. De 23-jarige sluitpost heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2024 in Arnhem, met een optie voor nog een seizoen. De opvolger van Remko Pasveer is afkomstig van Schalke 04.

Na het vertrek van Pasveer was de zoektocht naar een nieuwe eerste keeper één van de prioriteiten bij Vitesse. Met Schubert is de vacature dus ingevuld. De goalie noteerde in de afgelopen jaren meer dan vijftig officiële duels in Duitsland, het land waarvoor hij tevens 24-voudig jeugdinternational is. Zo was hij van de partij bij het jeugd-EK dat dit jaar gewonnen werd.

De grote doorbraak van Schubert voltrok zich bij Dynamo Dresden, waar hij in 2011 terechtkwam na periodes in de jeugd bij SV Lok Nossen en SC Riesa. De doelman debuteerde in november 2015 op slechts 17-jarige leeftijd in de hoofdmacht van Dynamo Dresden, waar hij in totaal 43 keer onder de lat stond. In het seizoen 2018/2019 dwong hij, terwijl hij ook de eerste keeper van Duitsland Onder 21 was, een transfer naar Schalke 04 af. Bij de oefenopponent van komende vrijdag verdedigde Schubert tien keer het doel, maar werd hij afgelopen seizoen verhuurd aan Eintracht Frankfurt. Nu verruilt Schubert dus het ‘Königsblau’ voor het geel-swert.

Schubert kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan bij Vitesse: “Dit voelt voor mij als de juiste stap op het juiste moment. Mijn eerste indrukken van Vitesse zijn zeer positief. Ik denk dat ik mij hier snel thuis zal voelen en dat ik hier de volgende stappen kan zetten in mijn carrière”, zegt de aanwinst. “Vitesse is een ambitieuze club met een rijke historie en trouwe supporters. Daar wil ik graag deel van uitmaken.”

Technisch directeur Johannes Spors: “We hebben zorgvuldig en gericht gezocht naar een opvolger voor Remko Pasveer en zijn verheugd dat we Markus Schubert als onze nieuwe nummer één hebben gestrikt. Ik weet nog goed dat Markus op 20-jarige leeftijd bij Dynamo Dresden als één van de grootste keeperstalenten van Duitsland werd gezien. Dat kwam mede doordat hij zeer atletisch is en een goede reflex in huis heeft. Net als Nikolai Baden Frederiksen is Markus nog relatief jong, maar beschikt hij al wel over de nodige ervaring. Wij hebben het volste vertrouwen in hem en zijn trots op zijn komst.”

Bron: Vitesse / Foto's: Vitesse - SV

Hoofdsponsor: