23 november 2021 In de media

Marokkaanse bond aast op Vitesse-uitblinker Openda: ‘Dat is voor later’


Loïs Openda heeft de interesse gewekt van de Marokkaanse voetbalbond. De aanvaller van speelt zijn interlands voor Jong België, maar zou een switch kunnen maken.

Openda heeft een moeder van Marokkaanse afkomst, een vader uit Congo en speelt op dit moment voor de jonge Rode Duivels. De rappe spits kan dus uitkomen voor drie landen en de Leeuwen van de Atlas hopen daar gebruik van te maken. Zij zouden hun interesse in de ‘interlanddiensten’ van Openda al kenbaar hebben gemaakt.

Tegenover de regionale krant laat de Vitesse-aanvaller weten dat hij nog niet bezig is met een eventuele switch. “Mijn eerste optie is België”, zo klinkt het. “Daar ligt nu ook mijn focus. Wat er verder nog kan komen, is eventueel voor later.”

Openda bereidt zich op dit moment met Vitesse voor op het Conference League-groepsduel met Stade Rennais van donderdagavond. Als de Arnhemmers winnen In Frankrijk, maken ze een hele goede kans op overwintering in Europa. Op de laatste speeldag speelt Vitesse namelijk thuis tegen Mura en moeten de Fransen op bezoek bij Spurs.

Bron: Voetbalprimeur / Foto's: SV

Hoofdsponsor: