3 december 2018 In de media

Martin Ødegaard, Oussama Darfalou en Guram te gast in het supportershome

Een volle bak – dat was het en dat was natuurlijk te verwachten. Voorlopig voor de laatste keer was Guram Kashia te gast in Supportershome Monnikenhuize. Waar normaal het spelersbezoek het hoofdprogramma is na afloop van de wedstrijd, waren Martin Ødegaard en Oussama Darfalou nu slechts een voorgerecht.
Niet dat Ødegaard en Darfalou ondanks het teleurstellende resultaat niet de aandacht kregen, integendeel. De aanvallende spelers baalden van het gelijkspel tegen FC Emmen. Voor Oussama Darfalou was het de eerste keer dat hij op het podium mocht klimmen. De Algerijn leert pas net Engels, maar liet merken dat hij goed zijn best doet tijdens de les. Martin Odegaard prees Darfalou voor zijn immer aflatende inzet.

Martin Ødegaard trok uiteindelijk in de tweede poging het winnende lotnummer. Door de aanwezige menigte baande Erik Wille zich een weg naar voren, om namens zijn vrouw Conny het Vitesse-thuisshirt op te halen. 
Vervolgens was het tijd voor de man van de avond. Guram Kashia kon bij zijn entree rekenen op een oorverdovend applaus en werd vervolgens luid toegezongen. Nog eenmaal sprak hij de Vitesse-supporters toe. Voorlopig, voor het laatst, maar: "This is not goodbye!", sprak de Georgiër. Captain Kashia maakte een emotionele dag mee en dat was aan zijn gezicht af te zien. Een biertje had hij dan ook wel verdiend. Vele supporters maakten nog gebruik van de mogelijkheid van een foto of handtekening. 

Guram kreeg tijdens de rust van Vitesse-supporters een afdruk van het schitterende doek wat zij gemaakt hadden voor zijn afscheid. Hij besloot dat deze afdruk het beste thuishoort in het supportershome en daarom schonk hij de afdruk aan SV-voorzitter Paul Koster. De afdruk zal een mooie plek krijgen in het supportershome. 

Ook na afloop van de volgende thuiswedstrijd is er weer genoeg reden om naar Supportershome Monnikenhuize te komen. Het wordt een latertje met de kwart-voor-negen-wedstrijd tegen VVV-Venlo, maar na de wedstrijd zullen traditioneel de gehele selectie en staf naar het home komen. Alle Vitesse-supporters zijn zoals altijd welkom allemaal in het home. 

Supportersvereniging Vitesse/Foto’s SV

Hoofdsponsor: