15 december 2013 In de media

Martin Esveld Koninklijk onderscheiden

Martin is al meer dan 65 jaar als lid verbonden aan Vitesse en doet al ruim 55 jaar vrijwilligerswerk voor de club. In 2010 is Martin benoemd tot Gouden Vitessenaar.
Voor Vitesse een reden om Martin voor zijn verdiensten voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. En die kreeg Martin voor de wedstrijd Vitesse vs NAC Breda uitgereikt uit handen van burgemeester van gemeente Rozendaal, de heer Klein Molekamp.

Als twaalfjarig jongetje meldde Martin zich ooit aan de poorten van toen nog Oud Monnikenhuize. Hij besloot ter plekke dat hij de rest van zijn leven voor Vitesse zou zijn. Martin doorliep de juniorenafdeling en reikte bij de senioren tot het tweede elftal. Met een ongekende betrokkenheid, leerde hij de club en de meer dan 600 leden volop kennen. Dit kwam hem later van pas bij het vervullen van meerdere vrijwilligersfuncties in het verenigingsleven.

Dat Martin nooit in Vitesse 1 heeft gespeeld, doet niets af aan zijn enthousiasme voor de club. Martin sportte vooral voor zijn plezier. Als op-en-top verenigingsdier ging en gaat het hem vooral om de saamhorigheid, één van de unieke kenmerken van voetbal. En daarin is hij al 65 jaar lang een bindende factor. Om in voetbaltermen te blijven: hij is een echte teamspeler.
 

Vitesse.nl / Foto’s SV

Hoofdsponsor: