30 augustus 2015 In de media

Marvelous Nakamba Man of the Match

Man of the Match van de wedstrijd Vitesse – Cambuur Leeuwarden (4-1) was Marvelous Nakamba.
Zijn verkiezing was des te opvallender omdat hij niet tot de doelpuntenmakers behoorde. Hij heerste echter op het middenveld en joeg menig tegenstander af. Zoals altijd werkte hij hard en verdedigde af en toe op het randje.
 
De Vitesse-supporters weten die speeltijd erg te waarderen. De jonge middenvelder (21) werd dan ook met veel gejuich op het podium verwelkomd in een afgeladen nieuw supportershome.
 
Marvelous vertelde aan de interviewer “Ik ben erg dankbaar met het resultaat van de wedstrijd, de steun van het publiek en de uitverkiezing tot Man of the Match.”
 
Nakamba werd begeleid door de Vitesse-spelers Rochdi Achenteh en Guram Kashia.
 
Omdat donderdagmiddag pas het besluit viel dat Supportershome Monnikenhuize zondag open zou gaan, stond een bezoek aan het home van de supporters niet op de spelersplanning. Rochdi Achenteh hoefde niet lang na te denken en stelde zich vrijwillig kandidaat. Opvallend, omdat de speler een wat mindere speelperiode achter de rug heeft en niet altijd even prettig door een deel van de supporters vanaf de tribunes werd bejegend. Het getuigt van karakter om dan toch naar het supportershome te komen en het podium op te klimmen.
 
“Het was een lastige wedstrijd”, vertelde de Vitesse-linksback. “Zeker de eerste helft speelden wij niet naar ons vermogen. Gelukkig wisten we dat tij in de tweede helft te keren. Een knappe teamprestatie”, aldus de speler die een goede partij speelde en met twee schitterde assists aan de basis stond van de 2-1 en 4-1.
 
Ook Guram Kashia was gelijk bereid om naar het supportershome te komen. Hij werd voorafgaand aan zijn interview langdurig toegejuicht. Op de vraag hoe de wisselvalligheid in de wedstrijd tot stand kwam, was hij resoluut. "Who cares als je met 4-1 wint."

De Vitesse-captain werd gevraagd hoe de toekomst er uit zag in Arnhem. De mateloos populaire Georgiër kwam met een nieuwtje. “De club en ik zijn in gesprek. Ik acht de kans op verlenging groot. We’re close.”
 
Kashia gooide zijn bos bloemen over zijn schouder het publiek in. De ruiker werd door een Arnhemse schone kwiek uit de lucht geplukt. Het is de redactie onbekend of dit geleid heeft tot aankomende trouwplannen.
 
Met ingang van dit seizoen zullen na afloop van een thuiswedstrijd in de competitie, naast de Man of the Match, ook twee selectiespelers het Supportershome Monnikenhuize bezoeken. Dit is een van de resultaten van een gesprek tussen een delegatie van de Supportersvereniging Vitesse en technisch directeur van Vitesse Mo Allach om de interactie tussen selectie en supporters te verhogen.
 

Supportersvereniging Vitesse / Foto’s SV

Hoofdsponsor: