24 juli 2017 In de media

Mason Mount nieuwe middenvelder Vitesse

Mason Mount komt de geledingen van Vitesse versterken. De 18-jarige aanvallende middenvelder, die deze zomer met Engeland O19 Europees kampioen werd, komt per direct op huurbasis over naar Vitesse.
Mount trainde al als zesjarige mee bij Chelsea FC, waar hij vanaf O8 alle jeugdteams doorliep. De veelvoudig Engels jeugdinternational speelde onlangs het EK voor O19 landenteams. Engeland O19 won het toernooi, waar Mount zijn stempel nadrukkelijk drukte met een doelpunt en vier assists. Niet voor niets werd Mount bij Chelsea FC afgelopen seizoen verkozen tot ‘Academy Player of the Year’.
 
Nieuwkomer Mount: “Vitesse voelt voor mij als de juiste volgende stap in mijn carrière. Vitesse gaf mij een goed gevoel in de gesprekken. Ook heb ik gesproken met andere spelers zoals Lewis Baker en Mukhtar Ali, die allemaal positief waren over de club. Ik heb heel veel zin om direct aan te sluiten bij Vitesse.“

Technisch directeur Mo Allach: “Mason is een veelbelovende middenvelder met uiteenlopende kwaliteiten. We hebben hem vaak aan het werk gezien. Met zijn komst, en de andere middenvelders die we aan ons hebben gebonden, hebben we verschillende mogelijkheden om het middenveld in te kleden.”

Mount gaat in Arnhem spelen met rugnummer 19.
 

Vitesse / Foto’s CFC – Vitesse

Hoofdsponsor: