30 mei 2021 In de media

Mason Mount schittert in Champions League-finale: ‘Bij Vitesse gaf hij al nooit op’

Mason Mount won zaterdagavond met Chelsea de prijs waar iedere jonge voetballer van droomt: de Champions League. De 22-jarige Engelsman speelde een belangrijke rol in de finale tegen Manchester City en droeg met een assist bij aan de 1-0 zege. Van grote afstand keken Edward Sturing en Navarone Foor met warme belangstelling naar zijn optreden.

De Eerbeker, op dit moment hoofd opleidingen bij Vitesse, noemt Mount een voorbeeld voor alle jonge voetballers. “Soms heb je een tussenstap nodig om te groeien, zoals Mason destijds bij ons deed. Jonge spelers hebben soms te weinig geduld. Nu sprak in Masons voordeel dat hij zelf uit een nest kwam waarin je niet moest lopen zeuren. Zijn vader zei dat hij harder moest werken, als hij iets wilde bereiken. Dat heeft hij bij ons zeker gedaan”, aldus Sturing.

Navarone Foor speelde in het seizoen dat Mount voor Vitesse uitkwam naast de Engelsman op het middenveld. Vanaf Cyprus keek de Opheusdenaar naar de finale tussen Chelsea en Manchester City, en in het bijzonder naar Mount. “Echt mooi dat hij zover is gekomen. Hij heeft er altijd hard voor gewerkt en is altijd gefocust gebleven”, zegt Foor complimenteus.

Een paar minuten voor rust was het Mount die teamgenoot Kai Havertz met een prachtpass in staat stelde te scoren. “Een fantastische bal, hoor”, zegt Sturing. “Hij zag dat City niet goed stond en maakte er meteen gebruik van. En het was kenmerkend voor hem. Hij is altijd onderweg, staat nooit stil, is moeilijk te verdedigen.”

Sturing gelooft dat Mounts ’tussenjaar’ in Arnhem achteraf een uitstekende keuze is geweest. “Hij kreeg bij ons de tijd om te wennen. Aan het einde van het seizoen, toen we Europees voetbal haalden, stond hij onder mij ‘op tien’. Kort achter Tim Matavz. Daar deed hij het fantastisch. Bij Vitesse heeft hij zich uitstekend kunnen ontwikkelen.”

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV - ANP - Veronica Inside

Hoofdsponsor: