9 mei 2018 In de media

Mason Mount: Topavond bij Vitesse, maar ik baal van die bal op de paal

De ster van Mason Mount straalt bij Vitesse. De Brit staat na zijn drie treffers in de play-offs tegen ADO Den Haag op twaalf seizoengoals bij de Arnhemse club. Hij scoort in zijn eerste jaar in de eredivisie meer dan in de jeugd bij Chelsea.
,Vorig jaar kwam ik jaar bij Chelsea nog niet eens tot tien goals”, sprak Mount na het duel met ADO, dat Vitesse in Den Haag met 5-2 won. ,,Dit is mijn eerste hattrick. Dat is geweldig.”

Vader
Zijn vader Tony zat thuis in Portsmouth. Mount (19) wist op voorhand al wat zijn grootste fan en criticaster zou zeggen. ,,Ik miste mijn eerste kans”, vertelde Mount. ,,Een open kans, bal op de paal. Die bal moet er gewoon in. En ja, daar baal ik dus van. Dit is een topavond, maar het had allemaal nog beter kunnen zijn.”

De huurling van Chelsea keek wel terug op een bijzondere wedstrijd. ,,Drie keer scoren in een belangrijke wedstrijd, dat is lekker.”

Toekomst
Mount ging niet in op alle bespiegelingen over zijn toekomst. ,,Ik kijk niet voorbij de horizon van dit seizoen”, legde hij uit. ,,Ik richt me alleen op Vitesse. Ik voetbal. Dit zijn belangrijke wedstrijden. Ik wil die play-offs winnen. We moeten nog een keer tegen ADO. We moeten die wedstrijd killen. Met randzaken houd ik me niet bezig.”

,,Ik kijk nog wel uit naar het vervolg van de play-offs. Ik sta nu op twaalf goals. Dan verleg ik mijn doelen. Dan ga ik nu voor vijftien doelpunten. Er is altijd ruimte voor verbetering.”

Dan: ,,Begrijp me niet verkeerd: Ik ben happy. Maar ik blijf wel nuchter.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: