29 maart 2018 In de media

Matavz bij tiende goal Vitesse in de recordboeken

Tim Matavz kan een plek verdienen in de recordboeken van de eredivisie. Als de Sloveense spits zaterdag scoort tegen Roda JC behoort hij tot een select gezelschap buitenlanders, dat voor drie clubs in Nederland tien doelpunten of meer heeft gemaakt.
Matavz (29) staat in deze competitie op negen doelpunten. Hij heeft dus nog een goal nodig, zo heeft statistiekenbureau Gracenote berekend.

Zijn voorgangers in de eredivisie waren de Luxemburger Spitz Kohn (Fortuna'54, SC Enschede, FC Twente), de Engelsman David Loggie (Sparta, AZ, Willem II), de Engelsman Rob McDonald (FC Wageningen, Willem II, FC Groningen, PSV) en de Ghanees Matthew Amoah (Fortuna Sittard, Vitesse, NAC).

Buitenspelkoning
Matavz is op ander vlak ook met een recordreeks bezig. De spits van Vitesse is de buitenspelkoning van de eredivisie. Matavz stond dit eredivisieseizoen al 36 keer buitenspel. Dat heeft het statistiekenbureau Opta Sports becijferd. De Sloveen heeft nu al even vaak offside gestaan als de recordhouders van het complete vorige seizoen. Dat waren Reza Ghoochannejhad (Heerenveen) en Mimoun Mahi (FC Groningen).

Ghoochannejhad staat dit seizoen op 24 keer buitenspel, Mahi is 22 keer teruggefloten voor offside. Gyrano Kerk is deze competitie de enige serieuze ‘belager’ van Matavz. De spits van FC Utrecht heeft al 33 keer buitenspel gestaan.

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: