31 januari 2020 In de media

Matavz traint nauwelijks, Buitink maakt zich bij Vitesse op voor ADO Den Haag

De kans is groot dat Thomas Buitink zaterdag de spits is van Vitesse tegen ADO Den Haag. De Gelderlander profiteert van een niet fitte Tim Matavz die deze week nauwelijks trainde.
De Sloveen verscheen vrijdag tijdens de laatste training wel op het veld, maar haakte al vrij vroeg af. Trainer Edward Sturing zei daar echter het volgende over. 'Dat was zo afgesproken vooraf. Dit gedeelte zou hij meedoen. Ik moet het straks binnen horen hoe hij reageert. Hij had in elk geval geen koorts, dat scheelt. Als hij niet fit is, speelt Buitink. Als Tim wel kan spelen morgen, start hij gewoon.'

Slag om de arm
Ook aanvoerder Bryan Linssen staakte de training voortijdig, maar dat was uit voorzorg. 'Daar is niets aan de hand. Hij heeft wat nekklachten en we geven nog wat voorzetten doen', stelde Sturing. De topscorer start dus gewoon in Den Haag. Sturing hield dus nog een flinke slag om de arm als het gaat om Matavz, maar de eerste keus in de punt van de aanval is een serieus twijfelgeval.

Enige wijziging
Als Buitink bij ADO gaat starten, is dat de enige wijziging die Sturing doorvoert zaterdag in zijn formatie.  'Ik ben niet zo van het wisselen.' Vitesse stelde vorige week ernstig teleur in de tweede helft tegen FC Emmen. Het werd in Arnhem 1-1. De Noor Sondre Tronstad begint op de bank en zit dus voor het eerst bij de selectie. 

Vitesse staat in de eredivisie zesde en koerst af op een plek in de play-offs om Europees voetbal. ADO Den Haag staat voorlaatste en heeft achttien punten minder dan de club uit Arnhem.

Opstelling: Pasveer, Lelieveld, Doekhi, Obispo, Clark; Bero, Bazoer, Foor; Tannane, Buitink en Linssen  

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: