30 maart 2018 In de media

Matavz twijfelgeval bij Vitesse voor duel met Roda JC

Tim Matavz is mogelijk niet inzetbaar zaterdag tijdens het thuisduel van Vitesse tegen Roda JC. Alexander Büttner zit voor het eerst dit kalenderjaar bij de selectie.
Vitesse is op dit moment zesde in de eredivisie. De vierde plaats, waar nu Feyenoord en FC Utrecht staan, is met zes punten redelijk ver weg voor de Arnhemse club. De laatste thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo eindigde in een teleurstellend 0-0 gelijkspel. Een week daarvoor ging Vitesse met 5-1 onderuit bij FC Utrecht.

Thomas Buitink

Na de interlandbreak kan trainer Henk Fraser beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen achter de naam van centrumspits Tim Matavz staat een vraagteken. De Sloveen heeft volgens de trainer last van een lichte blessure. Als Matavz niet kan spelen doet Fraser een beroep op Luc Castaignos of de 17-jarige Thomas Buitink. 'Hij is er eventueel aan toe om opgesteld te worden', aldus de coach van Vitesse.

Alexander Büttner
Alexander Büttner zit voor eerst tijdens de tweede seizoenshelft bij de selectie. De Doetinchemmer heeft nog wel last van zijn enkel, maar liet vrijdag weten alle trainingen voluit te kunnen gaan. Waarschijnlijk kiest Fraser op linksback nog voor Lassana Faye. Dabo en Bruns zitten naar verwachting opnieuw op de bank. Dat geldt ook voor keeper Remko Pasveer die twee weken geleden zijn plek onder de lat kwijtraakte aan Jeroen Houwen.

Opstelling: Houwen, Karavaev, Kashia, Miazga, Faye; Serero, Mount, Foor; Beerens, Matavz, Linssen

Omroep Gelderland / foto’s SV

Hoofdsponsor: