21 februari 2020 In de media

Matavz wil vlammen tegen PSV

Tim Matavz speelt komend weekend met Vitesse tegen PSV, zijn oude liefde. De Sloveen hoopt nog één keer te kunnen vlammen tegen zijn voormalige club.
In een uitgebreid interview met de Gelderlander blikt hij terug op zijn tijd in Eindhoven. "Het verleden respecteer ik. Sommige dingen zijn goed gegaan en sommige minder. Ik ben blij dat ik in Eindhoven in de top van Nederland heb gespeeld en dat ik hier een mooie nieuwe kans heb gekregen. Mijn jaren bij PSV beschouw ik zeker niet als verloren tijd, ook al waren er moeilijke periodes bij. Ik heb in de eerste twee seizoenen meer dan veertig goals gemaakt voor de club. Dat voelde helemaal niet slecht. We zijn alleen geen kampioen geworden en die druk is altijd voelbaar bij PSV."

Maar Matavz heeft het ook goed naar z'n zin bij Vitesse. "Ik wil met Vitesse mijn beste seizoen ooit neerzetten en Europees voetbal proberen te halen. Ik sta op tien goals en wil er zeker nog een aantal bijmaken, al was het maar om Bryan Linssen nog bij te halen."

"Misschien kunnen we het PSV nog moeilijk maken, maar normaal gesproken zijn ze de favoriet voor een hogere eindklassering", zegt de geslepen spits, die wellicht na dit seizoen vertrekt uit Nederland. "Er is een goede kans dat ik na dit seizoen transfervrij vertrek."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: