19 oktober 2021 In de media

Matchwinner Frederiksen geniet van de pijn in Nijmegen

Nikolai Baden Frederiksen werd de matchwinner in de matige derby tussen NEC en Vitesse. De Deen genoot er intens van.

Want zijn doelpunt doet veel pijn in Nijmegen. “Het is perfect. I love it”, lachte de spits. “Dit is een ongelooflijk fijn gevoel. Het was een gekke wedstrijd. Het ging er flink op. Iedereen wilde zo graag winnen, want het belang van deze wedstrijd was duidelijk. Er zat zoveel vuur in de ogen van de spelers van beide teams. Heel veel intensiteit.”

Frederiksen was nadrukkelijk aanwezig. “Ik heb altijd zelfvertrouwen, zeker met de steun van de fans. Als je dan geen vertrouwen hebt, is er wat mis met je. Alles viel op zijn plek vandaag. Het team speelde prima. We hadden meerdere kansen, maar op het einde telt maar één ding: de winst.”
Vitesse begon heel offensief. “Ja, met vier aanvallers, want we wilden een signaal afgeven. Dat we hier niet waren gekomen voor een gelijkspel. We wilden ze onder druk zetten. We wilden voor de winst spelen. We eindigden met maar één aanvaller, want Darfalou viel nog uit met een hoofdblessure. Als we nog hadden moeten scoren, waren we vast met vier aanvallers geëindigd. Maar het kan mij niks schelen, al eindigen we met vijf aanvallers of met tien. We hebben gewonnen, daar gaat alles om.”

NEC – Vitesse 0 – 1
Eredivisie 2021 – 2022
De Goffert, Nijmegen

Bron: Omroep Gelderland / Foto's: SV

Hoofdsponsor: