20 juni 2023 In de media

Mathijs Tielemans eerste zomeraanwinst Vitesse

Vitesse heeft Mathijs Tielemans (21) aan de gelederen toegevoegd. De talentvolle middenvelder heeft in Arnhem een contract tot medio 2026 getekend. De Veldhovenaar komt per direct over van PSV.

Met Tielemans heeft Vitesse de eerste aanwinst van het seizoen 2023|2024 binnen. De controlerende middenvelder speelde sinds 2010 in de jeugdopleiding van PSV. De laatste jaren kwam hij tot 77 officiële wedstrijden (acht goals) bij het beloftenteam van de Eindhovenaren. Met name afgelopen seizoen maakte Tielemans hierin grote indruk. Dit werd zelfs bekroond met een plaats in het ‘Elftal van het Jaar’ van de Keuken Kampioen Divisie. Ook droeg de technicus de aanvoerdersband bij Jong PSV.

Technisch directeur Benjamin Schmedes is zeer verheugd met het aantrekken van Tielemans: “Mathijs is een echte buitenkans voor ons. Met zijn jonge leeftijd, talent en stormachtige ontwikkeling hebben we een uitstekende eerste slag op de transfermarkt geslagen”, aldus Schmedes. “Door het vertrek van Matúš Bero en Sondre Tronstad moesten wij ons middenveld voor komend seizoen wel versterken. De komst van Mathijs was hierdoor een van onze prioriteiten. Wij zijn blij dat hij – ondanks de vele interesse – voor Vitesse heeft gekozen.”

Tielemans gaat vol energie aan de slag in Arnhem. “Het was mijn nadrukkelijke wens om de stap naar een eerste elftal van een ambitieuze Eredivisieclub te maken. Het voelt namelijk goed om mij te kunnen laten zien in de hoogste competitie van ons land”, stelt de middenvelder. “Vitesse is een mooie club en past perfect in dat plaatje. Bovenal bevat de technische staf twee oud-middenvelders die een prachtige carrière hebben gehad. Dat is ongetwijfeld ook goed voor mijn ontwikkeling. Ik heb er ontzettend veel zin in.”

Vitesse heet Tielemans van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: