27 augustus 2010 In de media

Matic in basis tegen Feyenoord

Nemanja Matic is de eerste versterking van Vitesse die opgenomen wordt in de selectie en basis van hoofdtrainer Theo Bos. De ploeg neemt het zondagmiddag in de Kuip op tegen Feyenoord.

Terwijl Slobodan Rajkovic nog in afwachting is van zijn tewerkstellingsvergunning, is middenvelder Matic wel inzetbaar. De Serviër zal samen met Marko van Ginkel op het middenveld spelen. Ismaïl Aissati trainde vrijdag pas voor het eerst mee met de selectie en wordt volgens Bos 'gebracht'. Voor de Marokkaan is vooralsnog geen basisplaats. "Ismaïl heeft pas één training achter de rug bij ons. Daarnaast zit hij midden in de Ramadan. Desondanks is hij wel fit, maar ik denk dat het op dit moment beter is om hem te brengen."

Luca Caldirola trainde vrijdag nog apart van de groep, net als Alexander Büttner. De Italiaan raakte woensdag geblesseerd aan zijn enkel, maar naar verwachting is hij zondag wel inzetbaar. Büttner blesseerde zich maandag met Jong Vitesse/AGOVV aan zijn enkel. Julian Jenner heeft een volledige trainingsweek met de groep in de benen, maar heeft nog geen wedstrijd gespeeld. Bos wist vrijdag nog niet of hij Jenner opneemt in zijn wedstrijdselectie.

Bos werd tijdens het wekelijkse vragenuurtje gevraagd of hij nu ineens meer kansen ziet. "Dat weet ik niet", antwoordde Bos. "Tot dusver praat je over één wijziging ten opzichte van de vorige wedstrijd. Dat maakt ons niet meteen de favoriet natuurlijk. Feyenoord is weliswaar van een minder niveau dan Ajax en FC Twente, maar ze spelen thuis in de eigen Kuip en daar is de ploeg moeilijk te verslaan. Feyenoord kent een moeizame start, maar vooral in uitwedstrijden en zowel FC Utrecht als AA Gent werd thuis verslagen. Dat zegt veel over het gevoel van de spelers in eigen huis."

Vermoedelijke opstelling
Room, Van der Struijk, Sprockel, Caldirola, Drost, Matic, Pröpper, Van Ginkel, Stevanovic, Pluim, Nilsson.

Bron: Vitesse.nl


Matic in de basis, Aissati op de bank

Vitesse begint zondagmiddag met één nieuweling in de basis aan de uitwedstrijd tegen Feyenoord (aanvang 14.30 uur). Nemanja Matic, een van de drie huurlingen van Chelsea, zal het Arnhemse middenveld versterken.

De entree van Matic gaat ten koste van Genaro Snijders, die uit de basis verdwijnt. Ismaïl Aissati begint eveneens op de bank. De aanvallende middenvelder, gehuurd van Ajax, trainde vrijdag voor de eerste keer met de Arnhemse spelersgroep. Hij krijgt tegen Feyenoord zeer waarschijnlijk een invalbeurt.

Vitesse-trainer Theo Bos kan in Rotterdam nog niet beschikken over de nieuwelingen Slobodan Rajkovic (Chelsea) en Matej Delac (Chelsea). Beide spelers hebben nog geen tewerkstellingsvergunning. Daarnaast zijn de geblesseerden Alexander Büttner (enkel), Rogier Molhoek, Kevin van Diermen en Sinan Kaloglu (alle drie langdurig geblesseerd) niet inzetbaar.

Julian Jenner heeft deze week weer meegetraind. Bos kon vrijdag nog niet aangeven of de aanvaller bij de selectie zit voor het duel met Feyenoord.

Opstelling Vitesse: Room; Van der Struijk, Sprockel, Caldirola, Drost; Van Ginkel, Matic; Pröpper, Pluim, Stevanovic; Nilsson.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: