1 februari 2011 In de media

Matic in zomer naar Benfica

Nemanja Matic verhuist na dit seizoen van Vitesse naar Benfica. De Servische middenvel­der wordt door Chelsea gebruikt als wisselgeld in de transfer van David Luiz.

Chelsea gebruikt Serviër als wisselgeld in transfer Luiz; Arnhemse club grijpt in soap naast Roemeen Gaman 

- Chelsea gebruikt Servische middenvelder als wisselgeld in de transfer van David Luiz, die van Benfica naar Chelsea gaat. 
- Matic maakt seizoen wel af bij Vitesse. 
- Arnhemse club grijpt in soap naast Roemeen Gaman.

De Braziliaanse verdediger Luiz gaat per direct voor 25 miljoen eu­ro van Benfica naar Chelsea, zo werd gisteren duidelijk na lange en moeizame onderhandelingen tussen beide clubs. Als onderdeel van de deal sluit Matic komende zomer aan bij Benfica. De 22- jarige speler werd dit seizoen door Vites­se gehuurd van Chelsea, waar hij een contract had tot medio 2013. Matic maakt het seizoen af in Arn­hem en vertrekt daarna naar de Portugese topclub.

Vitesse legde gisteren definitief spits Wilfried Bony vast. De speler uit Ivoorkust komt over van Sparta Praag en heeft voor 3,5 sei­zoen getekend. Op de eigen website had Vitesse zondagavond ook bevestigd dat de komst van Roemeense verdediger Valerica Gaman nagenoeg rond was, maar dat leidde tot een heuse soap met een fatale afloop. Ga­man, die al in Arnhem was voor de medische keuring, komt voorlo­pig niet naar Vitesse.

Zijn huidige club FC Universitatea Craiova reageerde laaiend op de flirt met Vitesse. De Roemenen plaatsten een verklaring op de ei­gen website, waarin ze dreigden met stappen richting de KNVB, de Roemeense voetbalbond en zelfs de wereldvoetbalbond FIFA. Vol­gens FC Universitatea Craiova be­staat er geen document waarop staat dat de club Gaman toestem­ming geeft met Vitesse te onder­handelen. Universitatea houdt de speler aan zijn tot medio 2015 doorlopende contract.

In plaats van een contract te teke­nen bij Vitesse, moest Gaman dus op hangende pootjes terug naar Roemenië. ‘Bij de afronding van de transfer bleek er teveel onduide­lijkheid te zijn over de transfer­rechten en aan wie die toebeho­ren’, stelt Vitesse in een verklaring op de clubsite. ‘ Vitesse heeft hier­op in goed overleg met alle betrok­kenen besloten om voorlopig af te zien van de transfer. Gaman, zijn zaakwaarnemers en de huidige club van Gaman, Craiova, zullen een en ander eerst op moeten los­sen, voordat Vitesse de verdediger kan contracteren.’ Vitesse hield gisteren zelf ook een transfer tegen. Ajax probeerde Da­vy Pröpper te strikken, nadat de komst van Bas Dost was afgeketst, maar Vitesse liet de talentvolle middenvelder niet vertrekken.

Wel verhuurde Vitesse aanvaller Julian Jenner voor een half sei­zoen aan NAC Breda. De verhuur van verdediger Jeroen Drost aan FC Zwolle werd eveneens beze­geld, terwijl de van Arsenal ge­huurde Nacer Barazite voor 3,5 jaar tekende bij Austria Wien.

Vandaag komt daar nog het ver­trek van Lasse Nilsson bij. De aan­valler gaat terug naar Zweden (Elfs­borg), waar de transfermarkt een dag langer open is.

De Gelderlander

Hoofdsponsor: