30 augustus 2010 In de media

Matic ontevreden over eigen spel bij debuut

Nemanja Matic toon­de gisteren dat Vitesse in elk geval één klasbak heeft gehuurd van Chelsea. Maar de 22-jarige midden­velder was na zijn debuutwed­strijd tegen Feyenoord ontevreden over de prestatie van het elftal en over zijn eigen optreden in De Kuip.
„Ik weet niet wat ik moet zeggen”, zo opende Matic de nababbel na de 4-0 nederlaag. „We speelden heel slecht. Dat is het.”
De ontmoeting met Feyenoord on­derstreepte de noodzaak van nog meer aankopen, maar daarover wil­de de 22-jarige Serviër zich niet uit­laten. „Ik ben niet de persoon die daar iets over moet zeggen”, aldus Matic, die eveneens een Slowaaks paspoort bezit en daardoor giste­ren al speelgerechtigd was.

Dat Vitesse een onsamenhangen­de indruk maakte? Matic: „ Dat is geen vraag voor mij, maar voor de coach.”
Matic liet bij zijn debuut meteen zien dat hij te goed is voor het hui­dige niveau van Vitesse. En hij speelde naar eigen zeggen niet eens een goede partij. „Ik had geen goed gevoel tijdens de wed­strijd en moet hard werken naar de volgende wedstrijd. Deze wed­strijd was heel slecht voor mijn team. Wij moeten meer trainen sa­men. Zodat we klaar zijn voor de wedstrijd tegen Heerenveen.”

De Gelderlander

Hoofdsponsor: