4 februari 2011 In de media

Matic vraagteken tegen Feyenoord

Vitesse trainde vrijdagochtend met een bijna volledige selectie. Er ontbraken twee namen op de training en dat waren die van Wilfried Bony en Nemanja Matic.

De kersverse aanvaller van de Arnhemmers is in afwachting van een werk- en verblijfvergunning. Nemanja Matic heeft een blessure aan zijn hak en is waarschijnlijk niet inzetbaar tegen Feyenoord. Albert Ferrer keek met de aanwezige media vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord.

"We hebben twee blessures", opende de Catalaan. "Wilfried Bony is op de training geblesseerd geraakt. Deze blessure heeft hij meegenomen uit Praag en moet daarom even rust houden. Daarnaast wachten we nog op de benodigde vergunningen. Nemanja Matic is er waarschijnlijk zondag ook niet bij. Hij heeft een blessure aan zijn hak en het is afwachten of hij zaterdag fit genoeg is om te trainen, maar ik denk niet dat hij er zondag bij is. Als hij niet kan spelen zijn Stevanovic en Pröpper spelers die hem kunnen vervangen. Welke van de twee? Die beslissing heb ik nog niet genomen, maar het wordt één van deze twee", aldus Ferrer vrijdag na de training tegenover de media.

Davy Pröpper werd tegen het einde van de transferwindow gelinkt aan Ajax, maar Vitesse liet de middenvelder niet gaan. "Wij zijn erg blij met Pröpper. Hij doet het goed, traint hard en laat zien dat hij er klaar voor is. We wilden graag een andere mentaliteit van Davy zien in het veld en dat laat hij nu wel zien. Het zou een mooi moment zijn om hem te belonen met een basisplaats", zei Ferrer.

De overwinning tegen Roda JC zorgt er voor dat Vitesse in een rustige trainingsweek naar Feyenoord heeft kunnen toewerken. Ferrer was blij dat het tegen Roda JC allemaal lukte. "We hebben in Turkije veel goede dingen gedaan en hebben daar stappen gemaakt. Tegen Willem II kwam het er alleen in de tweede helft een beetje uit. Tegen Roda was het gewoon goed. We hadden echt een grote overwinning nodig. Dit geeft de ploeg het nodige zelfvertrouwen, maar zondag moeten we het opnieuw kunnen brengen."

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: