31 augustus 2014 In de media

Matig PSV wint van sterker Vitesse

Goed was het spel van PSV tegen het sterkere Vitesse niet, maar toch wisten de Eindhovenaren met 2-0 te winnen in eigen huis.
Gezapig, dat is het woord dat paste bij de eerste helft van de wedstrijd. Beide ploegen toonden aan in evenwicht te zijn, waardoor er weinig werd weggegeven. Vanaf het eerste fluitsignaal leek PSV de bovenliggende partij te gaan worden, maar Vitesse bleek positioneel veel beter te staan. De mannen van trainer Peter Bosz konden echter niet echt gevaarlijk worden in het Philips Stadion.

Late actie
Via aanvaller Zakaria Labyad, die een verleden heeft bij PSV, kwam veel dreiging. Labyad, die voor de wedstrijd al aangaf dat hij fluitconcerten verwachtte, werd daadwerkelijk uitgefloten. Dat had een positieve uitwerking op hem, aangezien hij veel werd aangespeeld en lekkere acties kon maken. Echt gevaarlijk werd het allemaal niet. Maar dat was bij de thuisploeg ook niet het geval.

Het duurde meer dan veertig minuten voordat de eerste echte kans genoteerd kon worden. Via Adam Maher kon PSV al wel een kansje noteren, maar hij stuitte al eens op Vitesse-doelman Piet Velthuizen. Ditmaal was Mephis Depay er erg dichtbij. Vanaf meer dan dertig meter poeierde hij maar eens richting doel. Zijn schot zeilde over Velthuizen heen, maar spatte uiteen op de lat. Niet veel later stuurde Jetro Willems ploeggenoot Luciano Narsingh weg. De vleugelflitser had daarna zijn ploeggenoten voor het uitzoeken, maar hij probeerde het zelf. Velthuizen bracht redding.

Na rust schoot PSV uit de startblokken en dat leverde al snel een treffer op. Vanuit de kluts kwam de bal voor de voeten van Narsingh. De buitenspeler vond ploeggenoot Luuk de Jong en de aanvaller kon uiteindelijk scoren. Een geplaatst, maar zacht balletje, bleek te machtig voor Velthuizen. Hij stond op het verkeerde been en moest de tegentreffer incasseren: 1-0.

Beter spel
Daarna nam PSV duidelijk gas terug. De ploeg creëerde niet veel meer en er kon worden geconstateerd dat Vitesse nog steeds veel beter stond te voetballen. Het leverde alleen niet het gewenste resultaat op. Beter voetballen en toch niet het maximale er uit halen. Het kan wel eens het probleem van Vitesse worden dit seizoen. Positioneel stond het vele malen beter dan bij PSV, maar de echte slagvaardigheid ontbreekt binnen de ploeg van de Arnhemmers.

Invaller Rochdi Achenteh kreeg de bal een kwartier voor tijd voor zijn voeten en haalde vervolgens verwoestend uit. Zijn inzet spatte uiteen op de lat. De ploeg kwam dichterbij een treffer, maar veel schoten van afstand volgen elkaar in rap tempo op. PSV zakte in, waardoor er weinig ruimte was om goed aan te kunnen vallen. Doordat Vitesse er nog volop in geloofde, gaf de equipe veel ruimte weg. De Eindhovenaren konden daardoor counteren. Via De Jong leek het al 2-0 te worden, maar hij stuitte op Velthuizen.

Niet veel later ontsnapte Depay aan de Arnhemse defensie. Hij probeerde Velthuizen uit te spelen en schoot uiteindelijk op de goalie. In de rebound was het Adam Maher die voor de 2-0 tekende. Zo kwam er een einde aan een weinig enerverend duel in Eindhoven. Vitesse bleef met lege handen achter, maar had zeker meer verdiend. De Arnhemmers blijven steken op 1 punt uit vier wedstrijden. PSV blijft koploper met de volle 12 punten uit vier duels.
 

Goal / Foto’s SV

Hoofdsponsor: