19 juli 2012 In de media

Matig verdedigend Vitesse speelt in doelpuntrijke wedstrijd gelijk tegen

Vitesse heeft een redelijke uitgangspositie geboekt tegen Lokomotiv Plovdiv. In Bulgarije werd er met 4-4 gelijkgespeeld. Vooral in defensief opzicht heeft de formatie van Fred Rutten nog veel te verbeteren.
Lokomotiv Plovdiv was in de beginfase de sterkere partij en kreeg zelfs met Giorgos Salamastrakis een grote kans, maar doelman Piet Velthuizen hield de poging uit het doel. Daarna kreeg Vitesse wat meer overwicht, maar de doelman moest nog wel enkel malen in actie komen om zijn doel schoon te houden.

Uiteindelijk kwam Vitesse op voorsprong via Jonathan Reis, die een voorzet van Nicky Hofs van dichtbij wist binnen te werken. Niet veel later moest de ploeg van Rutten een tegentreffer slikken. Yordan Todorov wist met een omhaal doel te treffen. De Arnhemmers konden echter wel met een voorsprong gaan rusten, aangezien Marco van Ginkel na een half uur spelen de 1-2 tegen de touwen wist te koppen.

Lokomotiv Plovdiv zorgde een aantal minuten na de rust echter weer voor de gelijkmaker. Dit keer passeerde Zdravko Lazarov de uitblinkende Velthuizen. Beide partijen waren vooral verdedigend ontzettend zwak. De Eredivisie-club kwam weer op voorsprong via Bony, die een voorzet van Renato Ibarra knap wist af te ronden.

Vitesse bleef echter verdedigend veel weggeven en dat leverde ook kansen op voor Plovdiv, dat na iets meer dan een uur spelen weer op gelijke hoogte kwam. Lazarov zorgde voor zijn tweede van de avond. Van Ginkel leek Vitesse naar de overwinning te gaan schieten, maar uiteindelijk zorgde Youness Bengelloun in de blessuretijd alsnog voor de gelijkmaker. De Bulgaren konden zelfs nog winnen, alleen Velthuizen redde de Arnhemmers.