22 mei 2018 In de media

Matt Miazga heeft in twee seizoenen Vitesse veel geleerd

Met een belangrijke goal in de finale van de play-offs neemt Chelsea-huurling Matt Miazga afscheid van Vitesse. In zijn twee Arnhemse jaren is elk aspect van zijn spel verbeterd.
Vitesse gaat massaal op vakantie, maar het voetballeven van Matt Miazga kent nog geen zomerstop. De huurling van Chelsea mag zich melden bij de nationale selectie van de Verenigde Staten. De komende tijd staan er interlands op het programma tegen Bolivia, Ierland en Frankrijk. De Amerikaan kijkt er naar uit.

,,Het nationale team is het grootste goed", zegt Miazga. ,,Die interlands zijn prachtig. En ik zit nog vol energie. Daar zorgt het succes met Vitesse wel voor."

Met het ticket voor Europees voetbal heeft Miazga (22) 'twee geweldige jaren' in Arnhem afgesloten. De finale tegen FC Utrecht zet de kroon op zijn verblijf. Een orkaankracht aan emotie en een vloedgolf aan spijkerharde duels. Een kolkend stadion. De aanhang van FC Utrecht als vijand. ,,Dit zijn de mooiste wedstrijden om mee te maken", stelt Miazga.

,,Omdat er zoveel op het spel staat. Hier komen oerkrachten boven. Ons doel was de Europa League halen. Dat is top. Het was echt loodzwaar. Utrecht heeft een heel goed team. Maar wij stonden allemaal op. In deze wedstrijden moet je vechten met je hart. Maar ook met je verstand. En dan zijn er opstootjes. Dat is passie. Heerlijk om in zo'n ambiance te winnen."

Miazga heeft twee jaar op rij een prijs gewonnen. ,,De KNVB-beker is natuurlijk groter. Maar dit is óók een prijs. Europees voetbal. Voor mij persoonlijk zit de waarde van twee jaar Vitesse in mijn persoonlijke groei. Ik heb hier ontzettend veel geleerd. Elk aspect van mijn spel is verbeterd. Ik heb meer dan zeventig wedstrijden gespeeld voor Vitesse. Dat is een hoop bagage voor de toekomst."

Waar die toekomst ligt, is nog onbekend. Vitesse wil Miazga nog een derde jaar huren. De slagingskans is gering. ,,Ik wacht alles af", vertelt Miazga. ,,Het is nu eerst even genieten en dan op pad met Team USA. Het slot van dit seizoen bij Vitesse is alvast geweldig."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: