1 juli 2021 In de media

Matus Bero in de fase tussen transfer maken of bijtekenen

Matus Bero sloot deze week aan bij de selectie van Vitesse. Hij kreeg een week extra vakantie door interlandverplichtingen. De 25-jarige Slowaak maakte de hele EK-voorbereiding mee, maar werd tot zijn teleurstelling niet opgenomen in de definitieve selectie van het Slowaakse nationale team. De dynamische middenvelder is teruggekeerd in Arnhem en richt zich volledig op Vitesse in de wetenschap dat hij dit seizoen uit zijn contract loopt.

Transfer maken of verlengen

Dat houdt in dat het zaak is om nu een transfer maken en Vitesse terugbetalen voor de investering of bij tekenen bij de Arnhemse eredivisionist. Een afweging die de komende weken gemaakt zal moeten worden. Vitesse heeft hem een nieuw contract aangeboden, maar de Slowaak wil via zijn zaakwaarnemer eerst de mogelijkheden op de transfermarkt verkennen.

Bero wacht die ontwikkelingen af, ze deelt hij met De Gelderlander. “Over contractverlenging voeren we geen concrete gesprekken. Maar dat zegt niets. De voetbalwereld is in de ban van het EK. De transfermarkt moet nog op gang komen.”
Een deelname aan het EK zou zijn marktwaarde hebben kunnen opkrikken. Maar technisch directeur van Vitesse denkt niet dat het afhalen bij de EK-selectie veel verschil maakt. “Echt veel effect heeft dat ook weer niet. Scouts en clubs kennen Matus’ kwaliteiten. Het EK heeft gevolgen voor de marktwaarde als je veel speelt en succes viert met een nationaal team.” Slowakije is inmiddels uitgeschakeld na de poulefase van het EK. De ploeg won met 2-1 van Polen, maar werd uitgeschakeld na verliespartijen tegen Zweden (1-0) en Spanje (5-0).

‘Ik zit weer vol energie’

Woensdag speelde Matus net zoals al zijn collega’s een helft bij Vitesse in de oefenwedstrijd tegen CL-club AEK Athene (1-3) en maakt een buitengewoon fitte en gretige indruk. “Het hoofd is leeg. Ik zit weer vol energie. Ik heb geen idee wat er deze zomer gebeurt. Maar zolang ik voor Vitesse uitkom, geef ik alles.”

Bron: Supportersvereniging Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: