14 augustus 2023 In de media

Maximilian Wittek maakt transfer naar VfL Bochum

Na drie mooie Arnhemse jaren maakt Maximilian Wittek een transfer naar de Duitse Bundesliga. De 27-jarige linksachter verruilt het geel-zwart van Vitesse voor het blauw-wit van VfL Bochum. Daar wordt ‘Mister Conference League’ herenigd met coach Thomas Letsch en middenvelder Matúš Bero.

Technisch directeur Benjamin Schmedes: “Maxi is op meerdere manieren van grote waarde geweest voor Vitesse. Hij is niet alleen een klassespeler, maar ook een voorbeeldprof. Hij heeft zijn transfer naar de Bundesliga dubbel en dwars verdiend’, aldus Schmedes. “Het is bekend dat Maxi nog maar één jaar onder contract stond bij Vitesse. Uiteraard speelt dat mee bij deze transfer. Niet voor niets benadrukken we vaak dat ‘waarde creëren’ voor de langere termijn een sleutelbegrip moet zijn voor Vitesse. Daarbij hoort uiteraard ook het verkopen van spelers met waarde, voordat ze uit hun contract lopen”, stelt de TD. “We zullen het vertrek van Maxi uiteraard opvangen. Er zal snel witte rook zichtbaar zijn.”

Met een dankbaar en voldaan gevoel trekt Wittek de deur achter zich dicht in Arnhem. “Ik heb een prachtige tijd gehad bij Vitesse, waar ik me altijd enorm thuis heb gevoeld. We hebben samen mooie prestaties neergezet, zoals het speciale avontuur in de Conference League en het bereiken van de bekerfinale. Met mijn transfer naar de Bundesliga gaat er een langgekoesterde wens in vervulling, maar ik zal mijn tijd bij Vitesse nooit vergeten. De club zal voor altijd een plek in mijn hart hebben. Ik wil iedereen die betrokken is bij de club, waaronder uiteraard de supporters, heel erg bedanken. Ik wens Vitesse het allerbeste.”

Wittek kan terugkijken op een prachtige periode in Arnhem, waar de oud-speler van 1860 München en Greuther Fürth in juli 2020 werd gepresenteerd. De Duitse linkspoot had maar weinig tijd nodig om een vaste waarde te worden bij Vitesse, waarvoor hij in totaal 111 officiële wedstrijden, 9 doelpunten en 21 assists wist te noteren. Wittek beleefde veel hoogtepunten in zijn drie Vitesse-seizoenen. Zo bereikte hij de bekerfinale in 2021 en werd toen ook directe plaatsing voor Europees voetbal behaald. Maar de grootste successen, zowel persoonlijk als met het team, werden over de grens verworven. Wittek maakte zelfs naam als ‘Mister Conference League’, een liefkozende bijnaam die hij verdiende met zijn vijf doelpunten in de UEFA Europa Conference League in het seizoen 2021|2022. De ene treffer was nog mooier dan de ander. Dankzij deze Europese vijfklapper mag Wittek zich zelfs all-time Europees topscorer van Vitesse noemen.

Vitesse bedankt Wittek voor zijn inzet en wenst hem veel succes bij VfL Bochum.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: