9 juli 2021 In de media

Maximilian Wittek verlengt zijn contract bij Vitesse

Maximilian Wittek blijft de komende jaren het geel-swert van Vitesse dragen. De 25-jarige linksachter heeft voor één seizoen bijgetekend in Arnhem, waar hij derhalve tot medio 2024 vastligt.

Wittek maakte vorig jaar de overstap van Greuther Fürth naar Vitesse en beleefde een zeer solide debuutseizoen in GelreDome. Na Remko Pasveer en Danilho Doekhi maakte de linkspoot de meeste speelminuten voor Vitesse. Voor zijn periode in Arnhem kwam Wittek tot 156 optredens in de Tweede Bundesliga, voor achtereenvolgens TSV 1860 München en Greuther Fürth. De offensief ingestelde linksback speelde tussen 2014 en 2016 vijftien interlands voor Duitsland Onder 20.

Zijn eerste seizoen in Arnhem smaakt absoluut naar meer voor Wittek, getuige ook zijn contractverlenging. “Ik heb een thuisgevoel bij Vitesse. Het is een schitterende club, met zeer betrokken supporters. Naast hun support word ik altijd gesteund door mijn vriendin en familie, zelfs als zij hier niet zijn”, zegt de speler uit het Duitse Freising. “Het was natuurlijk ook een uitstekend seizoen, waarin we de vierde plek en de bekerfinale wisten te behalen. We gaan er alles aan doen om dit seizoen weer iets moois neer te zetten. Ik kijk er ook naar uit om Europees voetbal te spelen met Vitesse.”

Technisch directeur Johannes Spors: “We zijn zeer te spreken over de wijze waarop Maxi zich gemanifesteerd heeft bij Vitesse, zowel binnen als buiten de lijnen. Hij is een belangrijke speler, die met zijn ijzersterke mentaliteit en karakter een voorbeeld stelt voor zijn teamgenoten. We zijn dan ook erg tevreden dat hij langer aan boord blijft.”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: