9 november 2012 In de media

McClaren: “Vitesse verrast mij niet”

Koploper FC Twente gaat zondag op bezoek bij nummer drie Vitesse. Trainer Steve McClaren verwacht een spannende wedstrijd in Arnhem.
McClaren kijkt niet op van de ijzersterke prestaties van Vitesse dit seizoen. "De prestaties van Vitesse verrassen mij niet. Ze hebben dit seizoen een heel sterke ploeg en met Reis en Bony spelers die veel scorend vermogen hebben", vertelde de Engelsman op het wekelijkse persuurtje.

Wilfried Bony is met twaalf doelpunten uit elf wedstrijden de grote man aan de kant van Vitesse. McClaren: "Bony is een heel speciale speler. Uit Engeland krijg ik veel vragen over hem, de telefoon stopt niet met rinkelen. Tegen Ajax liet Bony zijn kwaliteiten weer zien. Een aanvaller die heel moeilijk te bespelen is."

"Daarnaast is Van Ginkel een voetballer die ik graag zie spelen en heeft Vitesse met de komst van Theo Janssen dit seizoen kwaliteiten die ze vorig seizoen misten", vervolgt McClaren zijn lofzang. "Ik denk dat Vitesse tot het eind van dit seizoen mee kan strijden om de bovenste posities in de Eredivisie."

Vitesse kan FC Twente bij winst tot op één punt naderen. "Een wedstrijd tussen twee topteams. Het is belangrijk dat we het juiste ‘geloof’ hebben en laten zien dat we de koploper zijn. Dat moeten we uitstralen", zei McClaren, die Nacer Chadli en Leroy Fer moet missen. "We hopen dat Leroy Fer komende week bij de groepstraining kan aansluiten. Ook Andreas Bjelland maakt goede progressie in zijn revalidatie."

Voetbalprimeur / Foto’s SV

Hoofdsponsor: