25 augustus 2014 In de media

McEachran vindt verlies pijnlijk

Josh McEachran arriveer­de een week geleden in Arnhem, trainde driemaal mee met Vitesse en maakte zondag al zijn debuut in het uitduel met PEC Zwolle (2-1 nederlaag).
De Engelsman, ge­huurd van Chelsea, kwam een kwartier voor tijd in het veld voor Marko Vejinovic. „Ik weet niet of het gepland was, al zo snel debute­ren. Dat moet je aan de trainer vragen. Maar ik vond het wel oké gaan en ben blij met mijn inval­beurt, al is het erg jammer dat we verloren hebben.”

Volgens de middenvelder kwam de thuisploeg met geluk op gelij­ke hoogte. „Het was geen beste vrije trap, maar de bal werd van richting veranderd. Dan gaat PEC erin geloven, gaat het publiek er achter staan en loopt het voor ons verkeerd af. Erg pijnlijk. We ver­dienden het niet om dit duel te verliezen.”

Vitesse pakte in drie duels één puntje en staat er beroerd voor.

Zondag wacht in Eindhoven PSV. McEachran wanhoopt niet. „We hebben een heel goed team, met prima spelers voor elke plek. We zouden moeten meedoen om de titel. We willen en kunnen elke wedstrijd winnen. Ook van PSV in Eindhoven.”

De jeugdinternational (21) hoopt veel wedstrijden te spelen voor Vitesse. Als defensieve middenvel­der, zoals zondag, of ‘op 8 of 10’. „Ook op die plekken kan ik uit de voeten. Ik speel waar de trainer mij nodig heeft.”
 

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: