22 januari 2015 In de media

McEachran: ‘Ik hoop het nog altijd te maken bij Chelsea’

Josh McEachran maakte op zeventienjarige leeftijd al zijn debuut in de Champions League bij Chelsea, maar een grote doorbraak heeft hij niet kunnen forceren op Stamford Bridge.
Na periodes op huurbasis bij Swansea City, Watford, Wigan Athletic en Middlesbrough is hij nu actief voor Vitesse.

Het is drie jaar sinds zijn laatste duel voor Chelsea, maar hij droomt nog altijd van een mooie carrière in Londen.“Het ging allemaal zo snel”, blikt McEachran terug in de Engelse media. “Ik speelde op Cobham bij de jeugd en plots stond ik in de Champions League. Het was bizar en er was veel druk, maar ik vond het fantastisch. Ik genoot ervan.”

McEachran droomt nog altijd van een grote doorbraak bij Chelsea.“Veel spelers in de Premier League breken pas door als ze 24 of 25 jaar oud zijn, ik ben nog maar 21. Zelfs in Nederland, waar de ploegen erg jong zijn, ben ik een van de jongste spelers. Mensen vergeten weleens dat ik nog maar zeventien was toen ik debuteerde bij een van de grootste clubs ter wereld. Het is nog steeds mijn droom, spelen bij Chelsea.

Volgens McEachran wordt hij nog altijd gevolgd door Chelsea. Zo was scout Eddie Newton, verantwoordelijk voor de 27 uitgeleende spelers, onlangs op bezoek in Arnhem.

“Chelsea raakt je niet uit het oog. Het is niet zo dat je het idee hebt dat je geen onderdeel meer bent van de club, maar momenteel richt ik me volledig op Vitesse. Wat na het seizoen komt, komt dan wel. Het is aan José Mourinho.”
 

Voetbalzone / Foto’s SV

Hoofdsponsor: