21 november 2015 In de media

Media adviseur Rob de Leede verruilt Vitesse voor EK in Frankrijk

Rob de Leede, jarenlang woordvoerder van het Nederlands elftal, vertrekt per direct bij Vitesse.
De ervaren mediaman gaat wonen en werken in Frankrijk.

Bij Vitesse werd De Leede aangesteld om de relatie tussen journalisten en directie van de Arnhemse club te herstellen. Die was in een aantal gevallen ronduit moeizaam na het gedwongen vertrek van eigenaar Merab Jordania. De Leede moest ook de op dat moment nog onervaren Wiebe Nelissen als woordvoerder van Vitesse ervaring laten opdoen.

Rust in de tent

Maar de belangrijkste taak die directeur Joost de Wit hem meegaf was het imago van de club verbeteren en vele gesprekken te voeren. Dat lukte gedeeltelijk. De Leede realiseert zich dat. 'Ik ben nog niet klaar', zegt hij over zijn klus op Papendal. 'Er is wel meer rust in de tent. Goede stappen zijn zeker gezet. Intern is er van alles aan de gang. Bij de buitenwereld bestond het beeld van een vreemdelingenlegioen en dat Vitesse een speeltje was van een rijke Rus als eigenaar. Alles lag op straat. Ik denk dat daarin wel iets veranderd is.'

Unieke kans

De Leede begon op 1 september vorig jaar en laat zijn nog lopende contract nu ontbinden. Hij gaat in Frankrijk wonen en werken. In Lens wordt hij manager Venue Operations. Doel is het stadion voor te bereiden op het gebied van media en faciliteiten voor het EK van komende zomer. 'Dit is een unieke kans. Iets wat ik nog niet gedaan had ook', aldus De Leede die de afgelopen jaren ook actief was voor de Europese bond UEFA. Hij begint zijn werkzaamheden in Lens  op 18 januari. De klus loopt tot eind juni.

Keihard werken

Met een overwegend goed gevoel kijkt hij terug op zijn werkzaamheden bij Vitesse. 'Ik vind dit echt een fantastische club. Mensen werken hier keihard. Ondanks de tegenwind waar ze vaak mee te maken hadden. Ja, Vitesse heeft wel een plekje in mijn hart gekregen', besluit De Leede die nog enkele dagen op Papendal te vinden zal zijn.
 

Omroep Gelderland / Foto’s MM – SV

Hoofdsponsor: