29 november 2012 In de media

Mediaspektakel bij Vitesse

Als je wint, heb je vrien­den. Vitesse zou in 2013 gaan spe­len om de titel, zei Maasbert Schouten toen hij het eigendom van de club in 2010 overdroeg aan Merab Jordania. Iedereen lachen.
Maar het is november 2012 en Vi­tesse is de nummer drie van Ne­derland. Dus is het landelijk nieuws dat de club in de binnenstad van Arn­hem een winkel opent. Hart van Nederland praat metWilfried Bo­ny, de topscorer van de eredivisie.

Ook keeper Piet Velthuizen staat al voor een camera. Mijn Vitesse is een mediaspektakel.

Studio Sport is er, Voetbal Interna­tional, het Algemeen Dagblad en natuurlijk veel lokale media. Rut­ger Castricum van PowNews houdt zich op de achtergrond. Mis­schien heeft dat te maken met het feit dat hij net door een Vitesse­supporter luidkeels voor ‘zak hooi’ is uitgemaakt.

Erwin Kasakowski slaat het tafe­reel vanaf zijn plek achterin de winkel met een tevreden glimlach gade. De Vitesse- directeur ziet de Mijn Vitesse-shop uitpuilen met cameraploegen en supporters en dan moeten de jonge fans van de Vitesse Kids Club en Sint Nicolaas nog komen.

„Of ik tevreden ben? Tevreden over de winst op PSV in Eindho­ven, de derde plek op de ranglijst, Papendal of de winkel?”, beant­woordt Kasakowski een vraag met een wedervraag. „Ik ben overál te­vreden over. Natuurlijk is dit geen kwestie van timing, maar toeval. Maar wel een gelukkig toeval.”

Vitesse wil met de shop aan de Jansbinnensingel meer zichtbaar worden in Arnhem. De band met de stad moet worden verstevigd, vindt Kasakowski. Vitesse is van Arnhem en daarom staan verdedi­ger Tomas Kalas en aanvoerder Gu­ram Kashia bij de opening als li­ving statues in de etalage.

Kashia gaat tegenwoordig ook wel door het leven als Captain Arn­hem. De relatie tussen club en stad is van levensbelang, vindt de Geor­giër. „De supporters máken de club. Daarom is het belangrijk een goede band met ze te hebben. En een beetje club heeft in zijn eigen stad een winkel.”

Die van Vitesse staat op de hoek van de Jansbinnensingel en het Jan Dommeringpad. Jan Domme­ring is met 155 doelpunten ( 1929-1948) topscorer aller tijden van Vi­tesse. Dat de steeg vernoemd is naar diens vader – in 1925 wereld­kampioen biljarten –, een kniesoor die daar op let.

Deze woensdag is het Jan Domme­ringpad sowieso van Vitesse. Er­win Kasakowski weet alweer een camera op zich gericht. Stiekem kijkt hij al uit naar de volgende opening, die van het nieuwe trai­ningscomplex op Papendal. „Dat we nu al zo hoog staan, is een ver­rassing. Eens kijken of we ook in februari kunnen verrassen.”

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: