17 mei 2024 In de media

MEER POSITIEF NIEUWS: VITESSE KRIJGT POSITIEF BERICHT VAN BTI

Nadat Vitesse vandaag een positief bericht ontving vanuit Zeist, heeft de club zojuist ook een reactie ontvangen vanuit het Bureau Toetsing Investeringen (BTI) van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De strekking is dat de club – vanuit BTI – nu daadwerkelijk over kan gaan tot de overdracht van aandelen van PMH (Valeriy Oyf) naar de stichting Vitesse voor Altijd.

Het BTI heeft de afgelopen maanden nadrukkelijk onderzoek gedaan naar de sanctienaleving, de beoogde aandelenoverdracht en in hoeverre er sprake zou zijn van een relatie met gesanctioneerde entiteiten bij de uitvoering ervan. De conclusie is dat de club goedkeuring krijgt voor deze stap, indien het exact wordt uitgevoerd zoals is opgesteld in het ‘herstructureringsplan’. Daarmee kan Vitesse daadwerkelijk het hoofdstuk – met het Russische verleden – definitief afsluiten en de aandelen overdragen.

Algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes, in het kort: “Het is een buitengewoon goede dag vandaag, voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt. Met dit bericht kunnen we de aandelen overdragen. Dat is een absolute noodzaak om überhaupt de licentie te kunnen behouden. Stap voor stap komen we dichterbij ons doel. Dat is zeer positief!”

Bron: Vitesse / Foto's: SV

Hoofdsponsor: