15 december 2010 In de media

Vitesse voorlopig in categorie 2 geplaatst

Meer clubs onder verscherpt toezicht KNVB. Vijftien clubs uit het betaalde voetbal staan onder verscherpt toezicht van de KNVB.
Bij de vorige publicatie, in augustus, maakten nog dertien clubs deel uit van categorie 1. De clubs uit die categorie dienen op basis van een goedgekeurd plan van aanpak binnen drie jaar orde op zaken te hebben gesteld, anders dreigen ze de licentie voor het spelen van betaald voetbal kwijt te raken.

AZ, FC Den Bosch, FC Dordrecht en Helmond Sport zakten van categorie 2 naar categorie 1. De vier clubs voegden zich daarmee bij Feyenoord, Roda JC, NEC, Willem II, Excelsior, AGOVV Apeldoorn, Almere City FC, Cambuur Leeuwarden, MVV, RBC Roosendaal en Veendam.

Fortuna Sittard en RKC Waalwijk bewandelden de omgekeerde weg. Die twee clubs maken nu deel uit van categorie 2 in plaats van 1.

Ook ADO Den Haag, Ajax, FC Eindhoven, FC Emmen, De Graafschap, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, NAC Breda, PSV, Sparta Rotterdam, FC Utrecht, Vitesse, VVV-Venlo en FC Zwolle zitten in categorie 2.

Vier clubs uit het Nederlandse betaalde voetbal zijn volgens de KNVB gezond en zitten in categorie 3. FC Twente is de enige eredivisieclub die van dat groepje deel uitmaakt. Eerstedivisieclubs Go Ahead Eagles, FC Volendam en Telstar behoren ook tot categorie 3. Twente zat in augustus nog in categorie 2 en sc Heerenveen juist in categorie 3.


Vitesse was door de KNVB ook ingedeeld in categorie 1,maar is in afwachting van de uitspraak van het bezwaar van de club in de tweede groep geplaatst.

De Telegraaf/ NOS txt

Hoofdsponsor: