11 maart 2011 In de media

Meer MOED in GelreDome

Zaterdag 12 maart om 20.45 uur staat de wedstrijd Vitesse – sc Heerenveen volledig in teken van MOED. Oftewel, zorgen voor meer MOED in onze eigen leefomgeving.

En als we het dan op voetbal betrekken, de eigen zitomgeving in het stadion. In een voetbalstadion lopen de emoties soms hoog op. De meeleefbaarheid van het voetbal is één van de dingen die de sport uniek en aantrekkelijk maakt. Maar het zorgt er ook voor dat mensen de fatsoensnormen soms vergeten. En dat vinden wij jammer. Daarom willen wij samen met jullie zorgen voor meer MOED in GelreDome!

In samenwerking met OHRA was MOED tot het idee gekomen om een veiling van skyboxplaatsen in een stadion te organiseren. Vitesse meldde zich direct als kandidaat om in GelreDome een van haar skyboxen beschikbaar te stellen voor de veiling. Vanaf 15 februari 2011 konden supporters en andere geïnteresseerden vanaf €99,- bieden op een van de twaalf beschikbare plaatsen. Op woensdag 9 maart om 17.00 uur sloot de veiling en werden de winnaars op de hoogte gesteld. Met de opbrengst van de veiling kan MOED een aantal initiatieven ontplooien om haar visie bij te staan, zoals pestgedrag, agressie en geweld meer bespreekbaar te maken en tegen te gaan door middel van voorlichtingsprojecten op basis- en middelbare scholen.

Bart Wisbrun, directeur Landelijke StichtingTegen ZinloosGeweld, kijkt tevreden terug naar de samenwerking met Vitesse in aanloop naar de wedstrijd. ‘’Helemaal top verlopen!’’, liet hij enthousiast weten in een eerste reactie. ‘’De samenwerking met Vitesse verliep geheel vlekkeloos en accuraat. Met Ester Bal (manager beleid en communicatie) heb ik al gesproken over de campagne en beiden kwamen we tot de conclusie dat we tevreden terug kunnen kijken.’’

Over de aandacht die is besteed aan de campagne is Wisbrun ook tevreden. ‘’In de knipsels die ik voorbij zag komen blijkt dat MOED voldoende onder de aandacht is gekomen. Het is goed om te horen en te lezen dat de mensen bewuster worden van hun leefomgeving. Dat willen wij niet alleen op dit moment, maar ook zeker in de toekomst.’’

De spelers van Vitesse en sc Heerenveen zullen zaterdagavond verschijnen in unieke MOED warming-up shirts. Na afloop mogen de winnaars van de OHRA skyboxplaatsen een shirt van hun favoriete Vitesse- of Heerenveen-speler in ontvangst nemen. De toeschouwers in GelreDome maken ook nog kans op een gesigneerd wedstrijdshirt! Het enige wat je hoeft te doen is het volgende: Sms Vitesse naar 4333, doneer eenmalig € 2,- en maak kans op een gesigneerd Vitesse spelersshirt.

Ten slotte sprak Wisbrun zijn verwachting uit over de wedstrijd. ‘’Een overwinning voor Vitesse natuurlijk!’’

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: