7 augustus 2011 In de media

Meerits: “Beetje nerveus begin, daarna goed herpakt”

Doelman Marko Meerits heeft zijn debuut gemaakt in de uitwedstrijd van Vitesse bij ADO Den Haag. De jongeling, deze zomer overgekomen van Flora Tallin uit Estland, moest na 21 minuten het doel overnemen van de geblesseerd uitgevallen Eloy Room. Meerits over zijn ‘vuurdoop’.

“Er zijn makkelijkere wedstrijden om in te vallen en je debuut te maken,” kijkt Meerits terug na afloop. “Vooraf stond er al de nodige druk op deze wedstrijd. Dat had de trainer ons goed duidelijk gemaakt.” Veel tijd om rustig in te vallen kreeg de doelman niet. Kort na de wissel startte een fase waarin de thuisploeg geregeld opdook voor het doel van Vitesse. De negentienjarige Est wist zijn doel echter wel schoon te houden. “Ik ben blij dat we de nul hebben gehouden. Dat geeft mij en het elftal veel vertrouwen. Ik geef toe dat ik in het begin iets wat nerveus was, waardoor ik moeite had de ballen te klemmen. Daarna heb ik mij goed herpakt,” aldus Meerits.

Aan het einde van de wedstrijd maakte de sluitpost nog een aantal belangrijke reddingen, waaronder een schot van Immers dat op het laatst nog van richting werd veranderd. Meerits was na afloop niet ontevreden over het optreden van zijn ploeg. “Ik denk dat we het naar omstandigheden helemaal niet slecht gedaan hebben.”

John van den Brom gaf zijn jonge doelman na afloop een ‘groot compliment’. “Ga er maar aanstaan,” sprak de trainer over het optreden van zijn doelman. “Marko (Meerits, red.) heeft zich goed staande gehouden.”

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: