4 april 2014 In de media

Megaspandoek Vitesse onthuld voor duel tegen Ajax

Het huizenhoge Vitesse-spandoek waaraan Vitesse-fan Gerry Delaney al maanden werkt, wordt zondagmiddag onthuld voorafgaand aan de wedstrijd Vitesse-Ajax in GelreDome.
Delaney, een Rotterdammer met een grote liefde voor Vitesse, begon in oktober op Facebook met een crowdfunding campagne om zijn club te eren met het grootste spandoek van de Eredivisie. Na een reeks tegenslagen is het nu klaar voor de wedstrijd tegen Ajax.

Adelaars
Op het doek, dat 64 bij 16 meter groot is, staan adelaars afgebeeld, de Eusebiuskerk, de John Frostbrug en een trolleybus. Het ontwerp is van kunstenaar Eelco van den Berg.

Naaimachine
Het Arnhemse printbedrijf Promosign is Delaney te hulp geschoten. De klus bleek te complex voor 1 man. De afgelopen dagen is dag en nacht gewerkt om het doek op tijd klaar te krijgen. Per dag gingen er 6, 7 banen stof van 15 meter lang onder de naaimachine door.

Kritiek
Delaney kreeg veel kritiek omdat het dundoek wordt geprint en niet met de hand wordt beschilderd. Delaney hoopt al zijn criticasters zondagmiddag de mond te kunnen snoeren: "Dit is een droom die uitkomt. Ik weet zeker dat zelfs de Ajax-fans zullen applaudisseren."

Lees ook Update Vitesse XXL-spandoek
 

Gelderlander / Foto’s DLNY

Hoofdsponsor: