1 juli 2022 In de media

Melle Meulensteen is Vitessenaar tot medio 2026


Melle Meulensteen mag zich officieel Vitessenaar noemen. De 22-jarige centrumverdediger komt over van RKC Waalwijk en ondertekent een vierjarig contract in Arnhem, tot de zomer van 2026. Meulensteen sluit per direct aan bij de selectie van trainer Thomas Letsch, waardoor hij vandaag (vrijdag) al op het trainingsveld te bewonderen is.

Met Meulensteen voegt Vitesse een bekend Eredivisie-gezicht toe aan de gelederen. De centrale verdediger speelde in de afgelopen drie seizoenen 79 wedstrijden op het hoogste niveau van Nederland. Omdat hij daarvoor ook al anderhalf jaar met RKC Waalwijk in de Eerste Divisie acteerde, staan er in totaal 129 officiële optredens voor de Brabantse club achter zijn naam. Als zoon van trainer René Meulensteen groeide de kersverse Vitesse-aanwinst op in Engeland, waar hij zijn jeugdopleiding bij Manchester United genoot. Na een overstap naar Preston North End en een uitleenperiode bij Lancaster City, waarvoor hij onder meer scoorde in de FA Cup, streek Meulensteen in januari 2018 neer in Waalwijk.

Technisch directeur Benjamin Schmedes was al een tijdje bezig met de komst van Meulensteen en is blij dat de transfer nu bezegeld is. “Melle is een veelzijdige, stabiele en voetballende verdediger, die de Eredivisie door en door kent. Als aanvoerder van RKC Waalwijk gaf hij op een goede manier leiding aan de defensie en de rest van de ploeg. Met zijn leiderschapsvaardigheden en voetballende kwaliteiten is Melle een belangrijke toevoeging aan ons team”, aldus Schmedes. “Wij zijn overtuigd van zijn kwaliteiten, maar denken ook dat hij zich nog steeds verder kan ontwikkelen. Ik heb onlangs gezegd dat waarde creëren belangrijk is voor Vitesse en het voor vier jaar vastleggen van Melle is hier een mooi voorbeeld van.”

Voor Meulensteen voelt het als een uitstekende keuze om het geel-blauw voor het geel-zwart te verruilen: “Na een zeer geslaagde periode van vierenhalf jaar in Waalwijk is dit een mooie stap in eigen land. Voor mijn gevoel was ik daar ook klaar voor”, vertelt de zomerversterking. “Tijdens mijn gesprekken met Vitesse werd mijn gevoel bevestigd dat dit een prachtige club is, waar ik heel goed pas en de volgende stappen in mijn carrière kan zetten. Ik ben blij dat ik direct het veld op kan met mijn nieuwe teamgenoten. We gaan er samen iets moois van maken”, glimlacht Meulensteen, die rugnummer 20 gaat dragen in Arnhem.

Het aantrekken van Meulensteen is het vijfde wapenfeit van Vitesse in anderhalve week tijd, op technisch vlak. Carlens Arcus (2025) werd als eerste zomeraanwinst gepresenteerd, de contracten van Million Manhoef (2025) en Thomas Buitink (2025) werden verlengd en Marcus Steffen (2024+1) tekende zijn eerste verbintenis in Arnhem.

Vitesse heet Meulensteen van harte welkom en wenst hem veel succes in Arnhem.

Bron: Vitesse / Foto's: Omroep Brabant

Hoofdsponsor: