25 januari 2010 In de media

Memoriam: Dirk Daniël (Dick) van Male

Met droefenis hebben wij kennis genomen van het overlijden van Zilveren Vitessenaar Dick van Male op donderdag 21 januari jongstleden. Dick is 86 jaar geworden.

Als voetballer was Dick vooral bekend om zijn fantastische dribbels. Zijn grootste voetbalsuccessen behaalde de linksbuiten bij Sparta in Rotterdam, waar hij lid was van de club van honderd. In 1954 verhuisde Dick en zijn familie van het Westen van het land naar het Oosten en maakte hij de overstap van Sparta naar Vitesse. Hij speelde twee seizoenen in het geelzwart, in 1954-1955 en in 1955-1956, en maakte tien doelpunten voor de Arnhemmers.

Na zijn actieve voetballoopbaan bleef hij aan Vitesse verbonden. Zo was hij enige tijd jeugdtrainer en heeft hij decennialang de begeleiding van het arbitrale kwartet bij thuiswedstrijden van het eerste elftal voor zijn rekening genomen. Ook bij alle wedstrijden die Vitesse in Europees verband speelde, ontfermde Dick zich, samen met Toon Huiberts en Jan Snellenburg, over de (buitenlandse) wedstrijdleiding.

Dick was sinds de oprichting lid van Oud Vitesse.

Toen zijn leeftijd hem noopte te stoppen met de begeleidingsactiviteiten, bleef hij, samen met zijn vrouw Martha, de thuiswedstrijden van Vitesse in GelreDome bijwonen. Dick was bekend en geliefd bij voetbalminnend Nederland. Hij had voor iedereen altijd een vriendelijk woordje klaar. Wij zullen zijn betrokkenheid en warmte missen.

Wij wensen zijn familie en vrienden alle sterkte toe. 

Vitesse.nl

Hoofdsponsor: