26 oktober 2010 In de media

Menzo wijst Vitesse af voor hoofdtrainerschap

Stanley Menzo gaat niet aan de slag als opvolger van de ontslagen Theo Bos bij Vitesse. Dat heeft de trainer van SC Cambuur zelf laten weten. “Ik word in ieder geval niet de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse.”


Vitesse en Cambuur hebben wel contact gehad, luidt het vanuit Leeuwarden. "Dat contact is van vorige week, nadat Bos ontslagen werd", meldt directeur Alex Pama in het Friesch Dagblad. "Als club hebben wij niets van Vitesse gehoord, maar dat hoeft ook niet. Voor nu neem ik de contacten voor kennisgeving aan. Als het concreet wordt, horen we dat vanzelf van onze trainer."

Menzo sluit het hoofdtrainerschap bij Vitesse echter uit. Een andere functie binnen de Arnhemse club lijkt daarentegen wel een serieuze mogelijkheid. "Zou kunnen. In de voetballerij kan namelijk alles. Maar dat ik Cambuur ga verlaten is niet aan de orde, op dit moment", houdt Menzo in de krant alle opties open.

Het gerucht verbaasde Menzo in ieder geval allerminst. "Ted van Leeuwen is daar de technisch manager. Die ken ik nog vanuit mijn tijd als trainer van AGOVV Apeldoorn. En dan wordt er al snel geroepen: 'dat zijn vriendjes van elkaar'. Ik ben daarnaast de laatste jaren al vaker gelinkt aan Vitesse als er een trainer werd ontslagen."

Voetbalprimeur

Hoofdsponsor: