11 juni 2014 In de media

Merab Jordania op matje bij Openbaar Ministerie

Voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania moet zich donderdag 19 juni verantwoorden bij het Openbaar Ministerie in Arnhem.
De officier van Justitie gaat tijdens een besloten zitting in gesprek met Jordania over de vermeende bedreigingen aan het adres van Vitesse-directeur De Wit.

Joost de Wit deed in maart aangifte bij de politie die vervolgens een onderzoek instelde. Het OM meldt dat het hier gaat om een 'vergrijp dat voorlopig buiten de rechter om wordt afgehandeld.' Eventueel kan de zaak later wel in handen van de rechtbank komen. Jordania zou gedreigd hebben vingers af te snijden van De Wit.

Jordania moest dit seizoen wijken voor de nieuwe Russische eigenaar Alexander Tsjigirinsky en kon dat moeilijk verkroppen. Hij kwam meerdere malen in botsing met De Wit. Vitesse legde de Georgiër een stadionverbod op voor de tijd van 3 jaar voor het betreden van Gelredome. Jordania maakte later publiekelijk zijn excuus, maar ontkende dat hij de Vitesse-directeur serieus zou hebben bedreigd.

De Officier van Justitie zal na het gesprek met een voorstel komen hoe de kwestie kan worden afgehandeld. Als Jordania daar niet mee instemt, zal de rechtbank zich over de affaire buigen.
 

Omroep GLD / Foto SV

Hoofdsponsor: