14 juli 2021 In de media

Met nieuw elan Vitesse beslist Manhoef oefenduel tegen OFI Kreta

Vitesse heeft de vierde oefenwedstrijd van het seizoen gewonnen. De ploeg was met 2-1 te sterk voor OFI Kreta. De Arnhemmers boeken daarmee de eerste overwinning van de voorbereiding. Million Manhoef was tot tweemaal trefzeker. Fabio Sturgeon maakte het doelpunt namens de Grieken.

OFI Kreta, de club waar het voor Nikos Machlas allemaal voor begon, startte in de basis met nog een andere bekende oud-Vitessenaar: Luc Castaignos. Ook de Nederlandse Mike van Duinen en Jonathan De Guzman verschenen aan de aftrap. Bij de Arnhemmers stonden de jonge talenten Enzo Cornelisse, Daan Huisman en Manhoef in de basis. Matus Bero, Maxi Wittek, Jacob Rasmussen, Thomas Buitink, Oussama Darfalou en Daan Reiziger ontbraken in de selectie.

Met een prachtige combinatie van Julian von Moos en Toni Domgjoni begon Vitesse scherp aan de wedstrijd. En dat bleek ook uit de score. Na slechts tien minuten stond het 1-0 dankzij een prachtig doelpunt van Manhoef, na een voorzet van Eli Dasa. Een paar minuten later kwam de dreiging opnieuw via de linkerflank en verdubbelde Manhoef de score. De nummer dertien van de Griekse competitie werd via Castaignos en Van Duinen gevaarlijk maar het was Fabio Sturgeon die via de rebound de 2-1 op zijn naam schreef.

Aan het begin van de tweede helft maakten Tomas Hajek en Eli Dasa plaats voor Dominik Oroz en Romaric Yapi. De Fransman maakte daarmee zijn officieuze debuut voor de geel-zwarten. Opnieuw kwamen er mogelijkheden voor de ploeg van Thomas Letsch. Domgjoni zette Openda in kansrijke positie, maar de bal ging net een tikje te hard. Ook Huisman kwam tot vlak bij het doel van de Grieken en Oroz schoot van afstand in het zijnet.

Een schot van Oussama Tannane werd naast getikt door de doelman en vanuit de draai was Hilary Gong ook dichtbij, maar de inzet van de rappe aanvaller ging over. Evenals het schot van Enrico Hernandez dat niet veel later volgde. Doelpunten bleven uit in de tweede helft, maar de eerste overwinning van de voorbereiding was een feit.

Vitesse vs OFI Kreta 2-1 (2-1)