18 oktober 2010 In de media

Meulens bezorgt boezemvriend rotdag

Roda JC velt Vitesse in vijf dolle minuten

Met de 4-1 zege op Vitesse hield Roda JC dit weekeinde niet alleen de Limburgse eer hoog na zeperds van MVV. Fortuna Sittard en VVV. de ploeg stijgt ook naar de vierde plaats op de ranglijst. .Ik ben trots op de jongens", glom trainer Harm van Veldhoven.

Met een grijns op zijn gezicht gebeiteld, zweefde Rihairo Meulens na afloop van Roda-Vitesse (4-1) richting kleedlokaal. Ingevallen, goed gespeeld en betrokken bij bijna iedere goal. En dat tegen zijn oude liefde Vitesse. De dub waar hij de complete jeugdopleiding doorliep en waar hij debuteerde in het betaald voetbal. Dan mag je best tevreden zijn.

Natuurlijk vond hij het vervelend dat Anouar Hadouiral na 18 minuten geblesseerd uitviel, meldde Meulens zoals het een keurige teamspeler betaamt. Maar na een ultrakorte warming-up pakte hij vervolgens wel met beide handen zijn kans. “Het ging lekker, ja. Ik moest voor veel dreiging zorgen, dat is volgens mij wel gelukt."

Dat Roda-Vitesse zou uitmonden in een ruime zege voor de Kerkradenaren, had na 25 minuten spelen niemand durven voorspellen. Ondanks een redelijk begin, verzandde het duel in een gezapig potje voetbal.
Mads Junker miste op aangeven van Jimmy Hempte van dichtbij een prima kans. Davy de Fauw schoot een vrije trap in de handen van Eloy Room. doelman in Gelderse dienst. Daarna gebeurde er nagenoeg niks meer.

Net toen de eerste supporter in slaap leek te dommelen, stond Meulens aan de basis van vijf doldwaze minuten. De invaller zette Junker voor de tweede keer vrij voor de goal. maar de topscorer kopte tot verbazing van alles en iedereen naast. Amper een minuut later stoomde Meulens opnieuw op aan de linkerkant. Hij behield het overzicht en legde breed op Sutchuin Djoum die met een leep schot de ban brak: 1-0. Vitesse had nog niet afgetrapt voor de hervatting of het was Willem Janssen {voor wie Feyenoord in de markt zou zijn om hem komende zomer transfervrij over te nemen) die Junker er met een heerlijke pass vandoor stuurde.

Dit keer miste de aanvaller niet. maar schoot hij de frustratie van zich af: 2-0. En of dat nog niet genoeg was. tekende Junker ook voor de mooiste van de eerste helft. Op aangeven van Ruud Vormer die zich een weg naar voren frommelde, schoot de Deen keihard in het dak van het doel: 3-0. “Het waren dolle minuten', erkende Harm van Veldhoven. .Mads mist de kopbal, meteen daarna valt de goal en dan gaan we in een flow verder."

De tweede misser van Junker kostte Roda trouwens een bal. De spits ergerde zich zo aan zijn fout. dat hij de bal het stadion uitschoot. “Ik was zo boos. Als spits wil je scoren.
Zeker tegen je oude dub", aldus de aanvaller die ook de kleuren van Vitesse verdedigde. “Het is geen rancune, maar je wilt laten zien wat je kan. Ik heb bij Vitesse een mindere periode gehad. Daarom wilde ik vandaag heel graag."

De donderspeech die Theo Bos in de pauze ongetwijfeld hield, sorteerde weinig effect. Roda kwam als sterkste ploeg de kleedkamer uit.
Willem Janssen had zijn kop thee net achter de kiezen of hij vergrootte de marge naar vier doelpunten.
Een doelpunt dat ongetwijfeld meedingt naar de mooiste van het afgelopen weekeinde. Janssen omspeelde Davy Pröpper aan de achterlijn, zocht oogcontact met een collega voor de goal. maar toen hij daar niemand zag. schoot hij met links zelf raak: 4-0. Davy de Fauw had het feest vijf minuten later compleet moeten maken. Zijn kopbal kwam echter niet verder dan de vuisten van Room.

Dat Julian Jenner binnen het uur de 4-1 maakte, verpestte de sfeer in Kerkrade allerminst. De klassieker Theo neem je rotzooi mee (voor Vitesse- trainer Bos) klonk alsof er niks aan de hand was. En dat was er eigenlijk ook niet. Roda liet de teugels weliswaar vieren, maar controleerde het duel zonder al te veel problemen.

De thuisploeg weigerde echter het toetje te serveren. Terwijl Junker daar alle gelegenheid voor had toen Meulens hem vijf minuten voor tijd bediende. De Deen kapte zijn tegenstander uit, maar miste net. Het was de laatste actie voor Meulens die met kramp op de helft van de tegenstander achterbleef.

Dankzij de helpende hand van doelman Room kon hij het duel lopend afmaken. “Eloy Room is mijn beste vriend. We hebben samen bij Vitesse gespeeld. Het is jammer voor hem dat we zo dik winnen. Maar voor mij is het juist extra leuk."

De Limburger

Hoofdsponsor: