31 januari 2024 In de media

Mexx Meerdink (20) versterkt voorhoede Vitesse

Vitesse huurt aanvaller Mexx Meerdink (20) tot aan het einde van dit seizoen van AZ. Het talent uit Alkmaar sluit deze week direct aan bij de selectie van Edward Sturing.

De nieuwe nummer 35 van Vitesse werd in zijn jeugd opgepikt door De Graafschap. In 2019 maakte hij de overstap naar AZ. De club waar ook zijn vader, Martijn Meerdink, furore maakte. Voor Jong AZ kwam Meerdink al 52 keer uit met een totaal van veertien doelpunten en zeven assists. Hij maakte in de achtste finale van de Conference League (maart 2023) zijn debuut in de hoofdmacht van AZ. De Alkmaarders wonnen de uitwedstrijd bij Lazio met 1-2.

Bij Vitesse krijgt Meerdink de kans om zich verder te ontwikkelen. “Vanaf moment een voelde het goed bij Vitesse. Ik ben ontzettend blij met de kans en hoop de komende maanden belangrijk te kunnen zijn voor het team. Met het gevoel zit het goed. De club, het team, de staf, supporters: iedereen wil knokken voor het geel-zwart. Daar maak ik graag onderdeel van uit.”

Ook technisch directeur Benjamin Schmedes is blij met de komst van de aanvaller: “Het is geen geheim dat onze voorhoede versterking nodig had. Mexx is écht een talent en we zijn ontzettend blij dat hij voor Vitesse heeft gekozen. We wensen hem veel succes en kijken uit naar zijn eerste speelminuten in ons shirt!”

Mexx Meerdink heeft woensdag nader kennisgemaakt met de selectie en staf op Papendal. Daar is ook het contract getekend.

Bron: Vitesse / Foto's: Supportersvereniging Vitesse

Hoofdsponsor: