1 augustus 2017 In de media

Miazga kiest voor ‘Bakerroute’

Ondanks interesse van grotere clubs kiest de Amerikaanse verdediger bewust voor een tweede jaar bij Vitesse.
'Ik wil geen clubhopper worden." Een goede Europese fundering leggen. Matt Miazga benadrukt het een paar keer. Het is cruciaal om als Amerikaan te slagen in de voetbalwereld. Daarom is de 22-jarige verdediger terug bij Vitesse. Om verder te bouwen na een uitstekend eerste jaar. ,,Kijk naar Lewis Baker en Bertrand Traore (eerdere huurlingen van Chelsea, JD)", vertelt Miazga nadat hij tegen Reading (3-2 zege) zijn comeback heeft gemaakt. ,,Zij werden in hun tweede seizoen belangrijke spelers bij Vitesse.

Omdat ik uit Amerika kom, heb ik nog harder een goede Europese basis nodig. Veel wedstrijden spelen, ervaring op doen. En doordat we de Europa League hebben gehaald, spelen we op een hoger niveau." De Amerikaan met Poolse roots voegde zich na de winst van de Gold Cup afgelopen weekend in Londen bij de selectie van Vitesse en viel tegen Reading tien minuten voor tijd in. Zijn terugkeer kwam in Arnhem als een aangename verrassing. Zeker nadat Henk Fraser de kans op nog een huurperiode 'nihil' had genoemd, hield niemand rekening met de komst van de lange verdediger. Maar een week geleden, tijdens de Gold Cup met de Verenigde Staten, hakte de mandekker na wat denkwerk de knoop door.

,,Natuurlijk, er waren mogelijkheden bij andere clubs", vertelt Miazga. ,,Maar Vitesse was altijd in beeld. Het is voor mij ook belangrijk om geen clubhopper te worden. Overal een jaartje spelen, iedere zomer ergens weer opnieuw beginnen. Dat wil ik niet. Met deze keuze heb ik continuïteit." Als product van de Amerikaanse sportcultuur beschikte Miazga al over een gezonde dosis zelfvertrouwen, maar de verdediger komt nu met een grotere status binnen bij Vitesse dan vorig seizoen. Na een uitstekende tweede seizoenshelft, met als hoogtepunt de gewonnen bekerfinale, weet iedereen in Arnhem wie Matt Miazga is. ,,Ik heb vorig jaar mijn naam gevestigd", zegt de verdediger. ,,Dat scheelt wel.

Toen moest ik ook allerlei dingen leren kennen. Niet alleen op het veld, ook buiten het voetbal. Dat hoeft nu niet meer." Miazga is ambitieus. Na de winst van de KNVB-beker vorig seizoen wil hij dit jaar meer. ,,Ik heb met de manager gesproken. We willen op alle fronten goed presteren. De beker winnen, presteren in de Europa League en wie weet kunnen we het de top 3 moeilijk maken." De eerste prijs moet zaterdag tijdens de Supercup tegen Feyenoord al binnen gehaald worden. Miazga reist vol vertrouwen af naar De Kuip. ,,Drie maanden geleden hebben we daar nog gewonnen. We kunnen bouwen op die goede herinneringen. Ik heb gehoord over de situatie met de kaartjes. Het is heel jammer dat de fans er niet bij zijn. Maar we gaan proberen om nog een prijs te winnen. Voor de club en voor de supporters."

Gelderlander / Foto’s SV

Hoofdsponsor: